Nu al nostalgie: Nokia 3310 maakt comeback

Wie met smart terugverlangt naar de aloude Nokia-telefoon kan opgelucht ademhalen: het apparaat wordt opnieuw in productie genomen. De nieuwe versie van de 3310 wordt over twee weken gepresenteerd.

Na 17 jaar is de Nokia 3310 helemaal terug van weggeweest. Een uitkomst voor wie liever geen gebarsten scherm of lege batterij heeft. Het model staat namelijk bekend als ‘onverwoestbaar’. En dat voor slechts 59 euro.

De nieuwe versie van de 3310 wordt op 27 februari gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Volgens Venturebeat is deze vooral bedoeld als een tweede telefoon voor wie terugverlangt naar het begin van de mobiele telefoon. Op dit apparaat geen apps, maar een klok, calculator, opslaggeheugen voor maximaal tien herinneringen en vier spelletjes. Plus een batterij die dagenlang meegaat.

Oude successen
Nokia heeft het sinds de opkomst van de smartphone zwaar gehad. Het bedrijf werd in 2013 uiteindelijk opgekocht door Microsoft en zet nu onder meer in op het opnieuw uitbrengen van oude successen. Eerder werd de 215 al opnieuw uitgebracht, met een batterijduur van 29 dagen.

Overigens blijkt de 3310 niet helemaal onverwoestbaar. Ruim een week geleden publiceerde het twitteraccount van Destroying Stuff nog een filmpje van hoe het apparaat geplet werd door een hydraulische pers. Dat was helaas toch wat te veel voor de telefoon.