close
  • vrijdag 17 september
Sport

Nijmeegse Vierdaagse: onze Christien is gestart

Nijmeegse Vierdaagse: onze Christien is gestart

Maandenlang trainde Christien (60) voor de Nijmeegse vierdaagse, legde haar trainingsperikelen voor ons vast in een wekelijkse vlog, en vandaag is het dan zo ver. Ze is echter niet de enige, zo’n 45.000 mensen lopen met haar mee. 

Smetje op dit prachtige evenement: een groot deel van deze wandelaars en hun familie zijn ‘not amused’ nu de Vierdaagse app op een iPhone en iPad niet blijkt te werken.

Via de app kun je deelnemers volgen, nadat deze via het startbewijs met een barcode van het polsbandje de app hebben geactiveerd. Dat lukt nu niet bij iedereen. Daar balen veel mensen van.

Excuses aangeboden

De organisatie heeft haar excuses hier voor al aangeboden. De nieuwe app met meer mogelijkheden is gewoon nog niet klaar. Mogelijk lukt dat komende dagen nog, maar dan moeten ze wel opschieten want de lopers gaan er vandaag al voor.

Ook Christien, die nooit eerder aan sport deed, maar tot verbazing van haar vrienden en familie vorig jaar startte met haar wandeltrainingen. In haar zestigste levensjaar wilde ze de Vierdaagse lopen. Wij wensen Christien heel veel succes en hopen haar te kunnen volgen.

Foto: Vierdaagse/Ger Loeffen

Geschreven door: Redactie