Nieuw huis? Dan ook een elektrische laadpaal

Zie je het al voor je: naast iedere brievenbus ook een laadpaal bij de voordeur. In Engeland overwegen ze nu om bij alle nieuw te bouwen huizen elektrische laadpalen neer te zetten. Een stimulans om elektrisch te gaan autorijden. 

Ook wil de overheid van het Verenigd Koninkrijk lantaarnpalen bij parkeerplaatsen ‘verbouwen’ tot laadpalen. Er zou 450 miljoen euro (400 miljoen pond) voor worden uitgetrokken. 

Geen diesel of benzine

Dit is deze week bekend gemaakt in een rapport met de naam Road to Zero. Het heeft alles te maken met het terugdringen van de CO2 uitstoot. Het verenigd Koninkrijk gaat daarin ook zover dat ze in 2040 geen diesel of benzine auto’s meer wil verkopen. Tien jaar later moeten er 80 procent minder schadelijke gassen zijn.

Zelf bijdragen

Wie zelf een steentje wil bijdragen aan minder CO2 uitstoot, de grootste oorzaak van de opwarming van de aarde, kan maatregelen nemen zoals de woning isoleren, vaker de fiets pakken, minder vlees eten en geen lange vliegreizen maken. Of Nederland ook zo daadkrachtig zal zijn als het gaat om elektrisch rijden, moeten we afwachten.

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top