Nibud-directeur staat in voetbalstadion De Kuip

‘Ik krijg nóóóóit wat!’, zeggen kinderen regelmatig als ze niet krijgen wat ze willen. Maar is dat wel waar? Geef ik als ouder echt minder dan anderen?

Over deze en vele andere financiële opvoedingsvragen gaan tientallen ouders komende maandagavond in voetbalstadion de Kuip in Rotterdam in gesprek onder leiding van Nibud-directeur Gerjoke Wilmink.

Lesgeven over financiële opvoeding vanaf de middenstip
Voor deze speciale avond zijn alle ouders uitgenodigd van de jongeren die spelen in de Feyenoord Street League, een straatvoetbalcompetitie voor jongeren van 9 t/m 12 jaar. Feyenoord en zijn sponsor ASR willen met het organiseren van deze speciale avond ouders steunen bij hun taak als opvoeder in deze wereld vol verleidingen.

Uit diverse nationale en internationale onderzoeken (‘Financiële opvoeding bepalend voor geldgedrag later’) blijkt dat kinderen die niet van hun ouders niet hebben geleerd goed met geld om te gaan als volwassenen een grotere kans hebben om geldproblemen te krijgen. Naast het leren omgaan met geld, ziet het Nibud ook een duidelijke positieve relatie met het voorbeeldgedrag van ouders. Consumenten die vinden dat hun ouders tijdens hun jeugd goed met geld omgingen, gaan later zelf ook goed met geld om.

Ouders worstelen met vragen over geld
Nibud-directeur Gerjoke Wilmink: “Bij het Nibud vinden we het fantastisch om te zien dat steeds meer organisaties oog krijgen voor de zware taak waar ouders in deze huidige maatschappij voor staan. Je kind financieel wegwijs maken in een wereld die bol staat vol verleidingen is ontzettend moeilijk. Dat Feyenoord en ASR zich op deze manier inzetten voor het thema financiële opvoeding juichen wij ontzettend toe.”

“Graag ga ik met dit thema alle voetbalstadions langs, want overal worstelen ouders met vragen over geld. En het is natuurlijk ontzettend leerzaam om van andere ouders te horen hoe zij het eigenlijk aanpakken. Daarom verheug ik mij er enorm op om komende maandag in de Kuip te staan!”