Natuurmuseum Fryslân weer open!  

De deuren van het Natuurmuseum Fryslân gaan op zaterdag 5 juni weer open. En er is meer goed nieuws: de expositie ‘GIF, oog in oog met levende giftige dieren’ is verlengd tot en met de kerstvakantie.

Het Natuurmuseum Fryslân is, zoals alle musea in Nederland, dit jaar nog niet open geweest. De derde lockdown begon half december en heeft maar liefst 24 weken geduurd. In de afgelopen periode is hard gewerkt om alles er weer picobello uit te laten zien. Zalen zijn grondig schoongemaakt, vitrines gepoetst en objecten afgestoft. Vanaf zaterdag kunnen bezoekers weer de GIF expo bekijken. Ook de OnderWaterSafari, de attractie over de onderwaterwereld van Nederland, is weer open. En natuurlijk zijn er de vaste presentaties.

De GIF expositie kent een turbulent verloop. De eerste twee weken van de opening trok de tentoonstelling ruim tienduizend bezoekers. Helaas deed toen Covid-19 zijn intrede. Inmiddels zijn er drie periodes van lockdown geweest en daardoor hebben veel mensen niet de kans gekregen om deze spectaculaire expositie te bekijken. De giftige dieren bleven achter in een leeg museum. Elke dag kwam de dierenverzorger langs om te kijken of het goed met ze ging, waterbakken te verschonen en eten te geven.

Te zien: koningscobra en gilamonster

Er is in de afgelopen maanden veel gebeurd: er zijn slangen verveld, spinnen deden een jasje uit en de babyslangen zijn weer groter geworden. Gelukkig kan iedereen dit vanaf 5 juni weer zelf aanschouwen en oog in oog staan met het gilamonster, de ratelslang, de koningscobra en al die andere fascinerende dieren.

Wie het museum wil bezoeken moet van tevoren via de website een ticket met tijdslot (vaste starttijd) kopen. Bezoekers kunnen vervolgens geheel coronaproof het museum bezoeken. Diverse maatregelen en aanpassingen zorgen ervoor dat het museumbezoek veilig en verantwoord is. Het is verplicht een mondkapje te dragen. Verder is overal eenrichtingsverkeer, er zijn extra schoonmaakrondes en interactie met de balie verloopt veilig middels een scherm. Op deze manier kunnen bezoekers op een verantwoorde manier het museum bezoeken.

GIF, oog in oog met levende giftige dieren is te zien tot en met 9 januari 2022. Tickets met tijdslot zijn te boeken via de website van het museum: www.natuurmuseumfryslan.nl. Het Natuurmuseum Fryslân vind je aan de Schoenmakersperk 2 in Leeuwarden.

Foto: Marcel van Kammen

Foto slang: Naturalis Biodiversity Center

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top