Mevrouw Mink viert voor 103de keer haar verjaardag

Sint Nicolaasga – Op 28 maart a.s. viert mevrouw Mink uit Sint Nicolaasga haar 103de verjaardag. Meer dan 100 keer vierde zij al deze heugelijke dag. Eigenlijk is ze zelfs nog een dag ouder dan haar geboorteaangifte aangeeft; haar vader was een dag te laat met aangifte doen. Bijzonder is, is dat de in 1914 geboren dame nog altijd zelfstandig woont in de Scharleijen in Sint Nicolaasga.

Geboren in de Eerste Wereldoorlog
Het jaar waarin mevrouw Mink geboren is, was het jaar dat de Eerste Wereldoorlog begon. Ook de crisisjaren en gruwelijke Tweede Wereldoorlog maakte zij mee. Mevrouw kan nog uit de eerste hand vertellen over deze en vele andere belangrijke historische gebeurtenissen. Het echtpaar Mink kreeg drie kinderen, twee zonen en een dochter, zes kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen. Helaas overleed haar man in 2002.

Sterk geslacht
Haar ervaringen gedurende lang vervlogen tijden betekenen niet dat mevr. Mink in het verleden leeft. Op 15 maart bracht zij als vanzelfsprekend haar stem uit. Met wat hulp en begeleiding van haar kinderen en Hof en Hiem Thuiszorg redt mevrouw Mink zich prima. Op 28 maart is haar bijzondere verjaardag. Ze komt in ieder geval uit een sterk geslacht, want twee van haar zussen bereikten ook meer dan 100 jaar.