Met 215 kilometer per uur je gazon maaien, kan dat? 

De moed zakt je al in de schoenen bij het zien van zo'n enorme hoeveelheid gras. Maar daar is een razendsnelle oplossing voor. Wvvvroemhhhh...

Ja, dat kan. De nieuwste maaier van Honda rijdt met 215 kilometer per uur je gras kort. Wat zeg je? Jazeker! Je zou er bang van worden.

Bij voorjaarskriebels denk je toch veelal aan dames die helemaal gaan voor de grote schoonmaak.  Maar schrijf de mannen niet af die zich verkneukelen aan hun grasmaaier die na maanden stilstand weer uit het schuurtje mag.

Mannen op zitmaaiers

Met groot machtsvertoon draaien ze ’s zomers hun rondjes op het gazon. Mannen op zitmaaiers. ‘Oh wat is dat lekker… die rondjes op mijn grasveldje’, zie je ze denken. Speciaal voor deze groep kerels is er nu de nieuwe Honda maaier met een topsnelheid van 215 km per uur. Ja, dat lees je goed! 

189 pk motor

Het is de opvolger van de Mean Mower die in 2014 al alle snelheidsrecords verbrak. Deze nieuwste maaier heeft een 189 pk motor afkomstig van een CBR 1000 RR Fireblade motorfiets. En is 30 kilometer sneller dan de vorige. Het kan gaan concurreren met de Noorse variant van Viking die in 2014 de 214 kilometer haalde. Honda gaat dit jaar weer op jacht naar de titel. 

Recordsnelheid

Denk nu niet dat het een geintje is. Dit is serieus business waar Honda zich sinds 2013 mee bezig houdt. De Mean Mower werd ontwikkeld samen met de Britse Touring Car Championship-partner. De maaier zette een recordsnelheid neer op een circuit bij Barcelona. Mét een werkende maaier, één van de voorwaarden om deel te mogen nemen.