Meer koopkracht voor AOW’ers

Positief nieuws: de koopkracht voor AOW'ers lijkt in 2018 omhoog te gaan.

Door nieuwe maatregelen ten aanzien van de belastingen voor AOW’ers lijkt hun koopkracht te groeien. Zij gaan namelijk in 2018 minder belasting betalen en ontvangen hogere kortingen.

De vergrijzing in Nederland betekent niet alleen dat er steeds meer ouderen zijn, maar ook dat deze enorm grote groep een groot deel van de economie draaiende houdt. Niet door te werken, maar door hun koopkracht in te zetten. Hoe meer koopkracht, hoe betekenisvoller deze groep voor de economie is.

Positieve berichten

Als AOW’er heb je recht op ouderenkorting. Op dit moment kom je in aanmerking voor 1292 euro belastingkorting als het verzamelinkomen niet boven de 36.057 euro uitkomt. Let wel even op: komt er ook maar een euro meer binnen, dan loop je het kortingsbedrag mis en krijg je slechts een korting van 72 euro.

Er gaan geluiden op dat het grote verschil in de ouderenkorting vanaf 36.057 euro in 2018 geleidelijk af wordt gebouwd. De kortingsgrens zou dan verhoogd worden naar 55.000 euro zodat meer mensen van de korting gebruik kunnen maken. Ook kan er sprake zijn van een verhoging van de korting naar 1418 euro. Dit alles zorgt ervoor dat de koopkracht van de AOW’ers omhoog gaat. Als dan ook nog de inkomstenbelasting een klein beetje daalt voor AOW’ers die meer verdienen, zijn dat toch financieel positieve berichten!

Bron: lancyr.nl