close
  • maandag 13 juli
Zorg en Zekerheid

Martine Bijl schrijft weer

Martine Bijl schrijft weer

Schrijfster en presentatrice Martine Bijl (69) heeft een klein boekje geschreven over de nasleep van haar hersenbloeding. Twee jaar geleden overkwam het haar en sinds die tijd is zij aan het revalideren. Het boekje lijkt alleen voor relaties te zijn, maar mogelijk volgt er later een publiekelijk boek. Het boekje heet Rinkeldekink.

Martine kreeg in 2015 een hersenbloeding, in de periode dat ze Heel Holland Bakt presenteerde. Na een hersenbloeding kunnen er nog enkele maanden uitvalsverschijnselen zijn en dat betekent dat bepaalde bewegingen en handelingen geoefend moeten worden tijdens het revalidatieproces.
Ook Martine moest erna revalideren en kreeg in die periode ook een depressie te verwerken.

In haar hoofd was het chaos, zoals ze zelf omschrijft. Om meer grip op zichzelf te krijgen, gaf ze het een naam. Ze schrijft over E.T., het buitenaardse mannetje uit de gelijknamige film, dat in haar hoofd is gekropen. Ze spreekt hem regelmatig toe.

Martine Bijl werd vooral bekend nadat ze in 1971 aanschoof als panellid van de quiz Wie van de Drie. Ze bleef er elf jaar bij. Ze was actrice, speelde in veel reclamefilmpjes, maakte liedjes en vertaalde en schreef vooral ook musicals en toneelstukken. Martine is getrouwd met regisseur en presentator Berend Boudewijn (81).

Foto: anp-archief.nl

Geschreven door: Redactie