Martien Meiland meest irritante BN’er in een reclame

In het AVROTROS-programma Radar is afgelopen week de Loden Leeuw uitgereikt aan Haribo en Martien Meiland. De prijs voor de irritantste reclame van het jaar werd met 39 procent van de stemmen gewonnen door Haribo.

De reclame waarin een BN’er de hoofdrol speelt, werd met 45 procent van de stemmen glansrijk gewonnen door Martien Meiland in de commercial van de Vriendenloterij Bingo. In totaal zijn er ruim 103.000 stemmen uitgebracht in deze jaarlijkse verkiezing.

De winst van Haribo is opvallend te noemen: vorig jaar wist het Duitse snoepmerk ook al de meeste ergernis op te wekken bij de kijkers met hun spotje. ‘Ik zet meteen het geluid uit of ren de kamer uit’ en een andere kijker zegt: ‘Tot mijn grote ergernis komt deze reclame gewoon weer op dezelfde manier terug! Nog net zo irritant dus.’ Haribo werkte niet mee aan de uitreiking en weigerde -in tegenstelling tot vorig jaar- om de prijs in ontvangst te nemen.

De nummers 2 en 3 in deze categorie ontlopen elkaar niet veel: de reclame van Hornbach waarin een man een relatie krijgt met zijn zaag kreeg 19 procent van de stemmen en de commercial van Decupré waar twee vrouwen praten over traagschuimmatrassen ontving 18,9 procent van de stemmen.

Meiland te vaak te zien

In de categorie reclame met een BN’er won Martien Meiland met 45% van de stemmen, een ruime meerderheid. Kijkers ergeren zich eraan dat de reclame op een avond veel te vaak is te zien: ‘Hij zit zo langzamerhand in elk reclameblok met zijn hoge stemmetje en drukke gebaren’ en ‘Mocht hij winnen dan zal ik de prijsuitreiking ook op mute bekijken.’

Meiland zelf is blij met de prijs: “Ik ben er heel trots op en hij krijgt een plekje naast mijn Televizier-ring.” Andy van der Meijde voor TOTO behaalde 25 procent van de stemmen en kwam op de tweede plaats. Paul Haenen behaalde met 16 procent de derde plaats met zijn personages Bob en Emmy voor Pricewise.

De Loden Leeuw wordt elk jaar uitgereikt door Radar. De prijs voor de irritantste reclame is in het leven geroepen in 2002 en is de tegenhanger van de Gouden Loeki, de prijs voor de beste reclame.

Fotocredits: AVROTROS

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top