Mantelzorgers Nederlandse verzorgingstehuizen in het zonnetje gezet

Vandaag is het de Dag van de Mantelzorg. Giftcompany laat deze dag niet zomaar voorbij gaan en zet een grote groep mantelzorgers van verschillende verzorgingstehuizen in het zonnetje.

De leverancier van onder andere gelegenheidsgeschenken stuurt in samenwerking met acht verzorgingstehuizen in Nederland; mooie witte rozen op om uit te delen aan 140 actieve mantelzorgers. Met deze rozen wil Giftcompany haar waardering laten blijken en mantelzorgers bedanken voor al het harde werk dat zij verrichten.

Omvang mantelzorg
Op dit moment zijn er in Nederland bijna 4 miljoen mantelzorgers die zorgen voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden. Van de vier miljoen, zijn 610.000 mantelzorgers langer dan drie maanden actief voor meer dan 8 uur per week.

Gehoor aan oproep Mezzo
Om mantelzorgers te bedanken voor hun inzet, geeft Giftcompany witte rozen aan zorginstellingen in Nederland. Het is een initiatief om de mantelzorgers van deze tehuizen in het zonnetje te zetten. De actie werd geïnitieerd naar aanleiding van een oproep van Mezzo.

Meer aandacht voor mantelzorg
Linda Berkhoven, manager Giftcompany: ‘Het is bijzonder om te zien dat er zoveel hardwerkende mantelzorgers in Nederland zijn die zich vrijwillig inzetten voor een ander. We hopen mantelzorg met dit initiatief meer onder de aandacht te brengen. Naast deze actie worden er op meer plekken in Nederland lokale activiteiten gehouden rondom de dag van de mantelzorg. Dit allemaal onder de slogan: ‘’want, mantelzorg doe je samen!’’