close
  • zondag 9 augustus
Vrije tijd

Man kiest voor gemak bij versturen kerstkaarten

Man kiest voor gemak bij versturen kerstkaarten

Mannen kiezen massaal voor gemak bij het versturen van kerstkaarten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.nl. 58% brengt zijn kerstgroet namelijk niet zelf naar de brievenbus, maar laat deze rechtstreeks naar de ontvanger versturen.

Van de vrouwen stuurt maar 37% haar kerstkaarten direct naar de ontvangers. De kaartenwebshop verspreidde in 2018 ruim 1 miljoen kerstkaarten. Zelf kerstkaarten sturen is juist in trek bij vrouwen. Ruim 60% kiest namelijk voor een pakketje kerstkaarten om thuis te ontvangen. Een reden hiervoor kan zijn dat vrouwen hun kerstgroet liever zelf rondbrengen. Met een pakketje kerstkaarten hebben ze hier de mogelijkheid toe.

Persoonlijke kerstkaart

Marketing Manager Mark van Kasteren vertelt: “Een ander voordeel van een pakketje kaarten is dat je een handgeschreven kerstwens op je kaart kunt schrijven. Samen met een foto maak je je kerstkaart zo heel persoonlijk. Maar je kaartje rechtstreeks naar de ontvanger sturen is natuurlijk ideaal in de drukke decembermaand.”

Postbode bezorgt meeste kerstkaarten in Flevoland

Kaartje2go keek ook naar welke provincie de meeste kerstkaarten van Nederland ontvangt. In Flevoland komt de postbode het vaakst langs in december. De provincie waar de deurmatten het minst bezaaid liggen is Zuid-Holland. Van alle steden ontvangen Renswoudenaren gemiddeld de meeste kerstkaarten. Inwoners van Vaals krijgen de minste.

Kerstgedachte minst verspreid door Zeelanders

Als het gaat om het aantal verstuurde kerstkaarten gaat Flevoland ook aan de leiding. Zeelanders verspreiden de kerstgedachte het minst van alle provincies. Zij versturen zelfs de helft minder kerstkaartjes dan Flevolanders! Van alle steden zijn Urkers het attentst.

Limburg stuurt duurste kerstkaart

Verder blijkt dat Limburgers hun familie en vrienden blij maken met de meest luxe kerstkaarten. Zeelanders versturen daarna de meest luxe kaartjes, terwijl ze wel de minste sturen. Mensen die een kaartje van een Drentenaar op de deurmat vinden, ontvangen de goedkoopste kerstkaart.

Geschreven door: Redactie