close
  • zondag 1 augustus
Zorg en Zekerheid

Maak kans op dit bijzondere boek over eenzaamheid

Maak kans op dit bijzondere boek over eenzaamheid

Het is vandaag Blue Monday. De dag dat er een bijzonder boek verschijnt over eenzaamheid. De impact van sociaal isolement blijkt enorm te zijn en het treft steeds meer mensen. De Duitse schrijver en neuroloog Manfred Spitzer slaat alarm.  

Volgens schrijver en neuroloog Manfred Spitzer (1958), is eenzaamheid niet alleen het gevoel geen contact met andere mensen te hebben, maar ook een kwaal met fatale gevolgen voor lichaam en geest.

Hij meent dat mensen die eenzaam zijn veel eerder dan anderen ziek kunnen worden. Uit onderzoek blijken hart- en vaatziekten en kanker vaker bij eenzame mensen voor te komen. En datzelfde geldt ook voor dementie en depressie.

Spitzer gaat zelfs nog een stapje verder door duidelijk te maken dat de gevolgen van de eenzaamheid de belangrijkste doodsoorzaak in westerse landen vormen.

Spitzer is een van de belangrijkste neurologen van Duitsland en directeur van de psychiatrische universiteitskliniek in Ulm. Hij studeerde geneeskunde, psychologie en filosofie en was gasthoogleraar in Harvard. Eerder schreef hij de bestsellers Digitale dementie en Digiziek.

We geven 3 boeken weg

Wij geven in samenwerking met uitgeverij Atlas Contact drie keer het boek cadeau (t.w.v 21,99 euro). Wil je kans maken op dit bijzondere boek, stuur een mailbericht aan julia@50plusinnederland.nl met daarbij de reden dat je dit graag wilt lezen. 

Geschreven door: Redactie