close
  • zaterdag 27 november
Vrije tijd

Lingo komt terug, ditmaal geen Boulangé, maar Versteegh!

Lingo komt terug, ditmaal geen Boulangé, maar Versteegh!

Presentator en spelletjesfanaat Jan Versteegh wordt het nieuwe gezicht van Lingo. Het populaire woordspelletje maakt dit najaar haar comeback bij SBS6.

René Oosterman, Zendermanager SBS6: “Rummikub, Scrabble, Poker, etc. Uit de verschillende screentests die we hebben gedaan bleek al snel dat Jan dol is op spelletjes en het als een eer ziet om deze klassieker te mogen presenteren. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en de keuze was dus snel gemaakt.”

De kersverse Lingo-presentator heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging. Jan Versteegh: “Tijdens de screentests merkte ik dat ik vanzelf mee stond te spelen. Ik kijk als spelletjesfanaat dus enorm uit naar de opnames van Lingo.”

De eerste aflevering van Lingo werd uitgezonden in 1989, waarna het spelletje – waarin kandidaten woorden moeten raden – enorm geliefd werd. Desondanks verdween het succesvolle programma, onder veel protest, na 25 jaar van de televisie. Dit jaar brengt SBS6 het spel terug en kan iedere liefhebber van Lingo weer meedoen. Wil jij meedoen? Ga dan snel naar www.sbs6.nl/lingo.

Eerder werd het programma gepresenteerd door Robert ten Brink, François Boulangé, Nance en Lucille Werner. Vanaf 26 augustus is het programma te zien bij SBS6.

Bron: SBS6, foto (C): VARA – Wikimedia 

Geschreven door: Redactie