Dit zijn de lekkerste restaurants van Drenthe

Acht Drentse restaurants prijken dit jaar in restaurantgids Lekker500. Geen nieuwkomers, wel een afvaller. De Groene Lantaarn in Zuidwolde is opnieuw het hoogst genoteerd.

Het restaurant van Jarno Eggen en Cindy Borger in Zuidwolde stijgt ten opzichte van de afgelopen twee jaren twee plaatsen: van 29 naar 27. In de top-100 staat nog een Drents restaurant: De Vlindertuin in Zuidlaren. De zaak van Jilt en Froukje Cazemier stijgt van plek 40 naar 39.

Buiten top-100
Restaurants buiten de top-100 krijgen geen nummering, maar worden wel genoemd. Voor onze provincie gaat het om zes restaurants:
– Bij Jaap in Assen
– De Herberg in Fluitenberg
– De Goudplevier in Peize
– De Loohoeve in Schoonloo
– De Gaffel in Valthe
– De Jufferen Lunsingh in Westervelde

Exit De Havixhorst
Volgens de redactie van de Lekker500 staat De Loohoeve op de drempel van de top-100. De Havixhorst in Schiphorst staat in tegenstelling tot vorig jaar niet in de restaurantgids.

Inter Scaldes
Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen, van Jannis Brevet, staat bovenaan de Lekker500. Collega Jonnie Boer, die vorig jaar met De Librije in Zwolle nummer een was, doet een stapje terug. Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in het Gelderse Vaassen staat opnieuw op de derde plaats. De Lekker500 ligt morgen in de winkels.