close
  • donderdag 22 oktober
Culinair

Lekker ‘no-nonsense eten’ in De Rotterdammer

Lekker ‘no-nonsense eten’ in De Rotterdammer

Culinaire hotspot:

Gegrilde kalfsribeye of spare ribs? Typisch gerechten waar je zo ongedwongen van kunt genieten bij De Rotterdammer, een rechtdoorzee restaurant in Stroe. Deze week onze culinaire hotspot. De kaart staat vol met herkenbare heerlijk Hollandse no-nonsense gerechten waar je zo’n enorme zin in kunt hebben. 

Ook de lunchkaart biedt een variëteit aan maaltijden die iedereen wel kent, maar waar De Rotterdammer net zijn eigen draai aan geeft. Zoals de maaltijdsalade met gebakken kipreepjes of een lekker 12-uurtje bestaande uit soep, uitsmijter en broodje kroket. En de ‘good-old’ tosti. 

Monsieur of madame?

Wist je trouwens dat een tosti ook wel croque-monsieur heet. Maar dan is er vast ook een croque-madame? Klopt. Dan eerst maar eens uitleggen waar een croque voor staat, vooral ingezet in Frankrijk en België. Het zijn twee sneetje geroosterd brood met daartussen ham en kaas. De monsieur wordt getopt met een laag béchamelsaus en vaak gegratineerd met een extra laagje geraspte kaas. De madame lijkt er heel veel op, maar krijgt niet de béchamelsaus maar een spiegeleitje er bovenop. 

Smaak

Nu is de smaak natuurlijk afhankelijk van welke kaas je gebruikt, welke mosterd je op het sneetje brood smeert en hoeveel peper je het gerecht geeft. Het eitje bij de croque madame moet goed getimed zijn en een lopende dooier hebben, en het broodje moet lekker knapperig zijn. 

Gezellig op het terras

Wist je trouwens dat deze tosti-variant een goed gerecht is tegen een kater? Beter nog het zover niet te laten komen en zonder obstakels genieten van een tosti of in De Rotterdammer ter plekke een heerlijke lunchkeuze maken. Deze dagen natuurlijk gezellig op het terras. 

Je kunt er iedere dag terecht behalve op dinsdag. Ook voor een leuk feestje of zakelijke bijeenkomst. En als je je snackdag hebt, kun je in het cafetaria terecht. Rechtdoorzee, zeiden we toch? De Rotterdammer. 

Geschreven door: Redactie