Lekker glutenvrij bakken op een regenachtige vakantiedag

De zomer is in volle gang en dat betekent dat de vakantie voor de deur staat. Door de corona-perikelen ziet die er voor de meeste mensen anders uit dan normaal. Een vakantie naar de zon is dit jaar bijvoorbeeld verre van vanzelfsprekend. Maar er is niets mis met een vakantie in eigen land of met een staycation, zoals een thuisblijf-vakantie met een populaire term wordt genoemd. En verplicht in en om het huis blijven of niet, genieten van een uitgebreid diner of een barbecue in de tuin geeft altijd een vakantiegevoel. Is het een regenachtige dag? Dan biedt een andere culinaire klassieker uitkomst. Want als het weer tegenzit, biedt dat het uitgelezen moment om lekker te gaan bakken. Heeft er thuis iemand coeliakie of geef je vanwege een andere reden de voorkeur aan glutenvrije producten? Die bestel je snel en eenvoudig in de online supermarkt van Glutenvrij Le Poole.

Producent glutenvrije producten

Al sinds 1988 weten mensen met een glutenvrij dieet het brede assortiment van Glutenvrij Le Poole te waarderen. De online winkel is opgericht door een vrouw met een missie en ervaring in de slagerij. Toen bij haar dochter coeliakie werd vastgesteld, begon zij met het bereiden van vleesproducten zonder daar paneermeel bij te gebruiken. Die vonden gretig aftrek en daarom werd het assortiment al gauw uitgebreid met verschillende soorten muesli en broodmixen en later werd dat uitgebreid met gebak, koekjes en nog later vers gebakken brood. Inmiddels is Glutenvrij Le Poole uitgegroeid tot Nederlands grootste producent van glutenvrije producten. Op het gebied van glutenvrije broden heeft de webshop een absolute naam hoog te houden. Voor mensen met coeliakie is het eten van brood bepaald geen vanzelfsprekendheid. De webwinkel biedt echter een ruime keuze uit onder andere: meerzaden brood, bruin en wit brood, woestijnbrood, rozijnenbrood en rimboebrood. Die worden iedere donderdag vers verzonden.

Zelf lekkernijen bakken

Ga je op een regenachtige dag aan de slag in de keuken om zelf diverse lekkernijen te bakken? In de categorie melen/mixen vind je al je benodigdheden. Zelf brood bakken is een feest. Dat begint al bij de heerlijke geur die zich door het huis verspreidt. En er is niets zo lekker als je tanden zetten in een knapperige en verse boterham. Onder de tientallen glutenvrije broodmixen zijn er mixen voor bruin brood en wit brood. Hierbij heb je keuze uit broodmix met en zonder teff, met en zonder quinoa en met of zonder lactose. In het grote assortiment glutenvrije mixen op basis van glutenvrij tarwezetmeel of maïszetmeel, vind je zeker wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld het glutenvrije le Poole rimboe broodmix. Dit heerlijke brood kun je zelf bakken in de broodbakmachine od oven, maar ook vers bestellen in de webshop. Het lekkere en gezonde brood dat je hiermee bakt, is ook geschikt voor mensen met andere allergenen. Want rimboebroodmix is tevens kippeneivrij, pindavrij, selderievrij, sesamvrij én sojavrij.

Eigengemaakt glutenvrij gebak

Wil je ook de zoetekauwen aan tafels iets lekkers voorschotelen? Je bakt eigengemaakt, glutenvrij gebak in overvloed met bijvoorbeeld cake-mix, brownie-mix of muffinmix. Maar je kunt ook glutenvrij meel bestellen dat goed van pas komt bij je eigen recepten. Onder de melen scharen zich onder meer: boekweitmeel, rijstebloem en amandelmeel. Loopt het water je al in de mond? Doe dan nu je inkopen voor de zomervakantie. Of meld je op de site snel aan voor de vakantiemarkt in de winkel op 27 juni aanstaande.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top