Laten we dansen!

Dansen met leeftijdgenoten op live muziek? Hier lees je er meer over. Ga lekker swingen!

Opgevoed in de tijd dat stijldanslessen bij je opvoeding hoorde en het weekend werd ingeluid met swingen in de discotheek? Dan wil je toch gewoon af en toe nog wel eens lekker dansen. Waar dat kan? Stichting Stap biedt de gelegenheid. Op live muziek!

Iedere vrijdagavond fietste je in je bruine corduroybroek met blouse met flinke kraag een beetje zenuwachtig naar de dansschool. Niet omdat je de danspasjes niet kon onthouden, maar vooral omdat je iedere week maar moest afwachten aan wie je werd gekoppeld. Je wilde natuurlijk met de leukste over de vloer zwieren.

Dansen hoorde bij je opvoeding

Dansles, het was in de jaren zeventig en tachtig heel normaal. Hoorde bij de opvoeding. Kom daar nu nog maar eens om. Nadat je als zestienjarige de danslessen had gevolgd in zaaltjes met een glad gelakte houten vloer, volgde de discotheek met een vloer in alle lichtkleuren van de regenboog. De pasjes van de quickstep waren snel vergeten, maar op de muziek van Saturday Night Fever ging je los. Die dans had je snel onder de knie.

Stichting Stap

Voor veel vijftigers die nog lekker actief in het leven staan en af en toe een avondje uit willen, is dansen nog altijd geweldig. Maar waar kan dat nog? Stichting Stap begrijpt dit en biedt gelegenheid voor alleenstaanden, singles en paren om op een ontspannen en gezellige manier een dansavond te bezoeken en mensen te ontmoeten. Het leuke is, er is nog live muziek ook.

De stichting is opgericht door Esther Kitsz. De dansavonden worden wekelijks in Steenwijk (zaterdagavond) en Laren (Gld) (zondagavond) georganiseerd. Er is live muziek en iedereen is welkom.

Meer weten over de dansavonden? klik hier.

Dit artikel werd geschreven door de redactie in samenwerking met Stichting Stap.