Last van wespen? Met deze zeven tips hou je ze uit de buurt!

Het is augustus en dat betekent wespen. Irritant als je lekker buiten wilt zitten. Ze nippen van je drankje, zitten dicht op je huid of je krijgt zelfs een prik!

Onderstaande tips zijn misschien niet wetenschappelijk bewezen, maar kunnen wel een manier zijn om ze op afstand te houden. Ga in ieder geval niet wapperen met je handen, blijf kalm.

1. Leg rottend fruit aan de andere kant van je tuin

Hoe rotter het fruit hoe beter. Wespen zijn er dol op. Leg het fruit aan de andere kant van je tuin en lok ze op die manier naar een andere plek. Zo kan jij lekker rustig op je terras zitten.

2. Boots een wespennest na

Deze tip moet je eigenlijk toepassen wanneer de zomer start. Wanneer je een nep wespennest ophangt heb je kans dat de koningin jouw tuin overslaat. Wespen zijn namelijk territoriaal en komen liever niet in de buurt van andere wespen.

3. Schrik ze af met geuren

Wespen hebben een hekel aan uien en ammoniak. Ook hebben ze de pest aan takken van tomatenplanten en takjes munt. Verder kan het helpen om een stokje wierook te branden of leg eens wat kruidnagels op een schoteltje water.

4. Bevroren ijs

Giet water in een aantal doorzichtig plastic zakjes en laat de zakjes bevriezen in de vriezer. Hang de zakjes op als ze helemaal bevroren zijn. Het idee hierachter is dat zodra de zon erop schijnt het zonlicht gereflecteerd wordt en wespen verblind worden en wegvliegen.

5. Lege plastic fles

Snij een lege plastic fles doormidden en smeer de bodem in met een beetje honing of jam. Vervolgens zet je de bovenkant van de fles als een soort trechter er omgekeerd op. Zodra wespen de zoetigheid ruiken vliegen ze naar binnen. Eruit is moeilijk, omdat de uitgang lastig te vinden is.

6. Gebruik geen parfum

Parfum ruikt heerlijk en de zoete geur van parfum, maar ook van handcrèmes lokken wespen. Wanneer je van plan bent om in je tuin te gaan zitten of een terrasje te pakken is het verstandig je favoriete geurtje voor een keertje te laten staan.

7. Citronella insmeren

Kan je het toch niet laten om een geurtje te gebruiken? Smeer jezelf dan in met een crème die ruikt naar citronella. Wespen houden niet van deze geur en blijven weg.

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top