Lancering nieuw project ‘Waardigheid en Trots’

VOORTHUIZEN – Zorggroep ENA heeft tijdens bijeenkomsten op alle drie haar locaties (Voorthuizen, Barneveld en Scherpenzeel) de aftrap gegeven voor het project ‘Waardigheid en Trots’.

Kern van dit project is dat medewerkers van zorggroep ENA in nauwe gezamenlijkheid met cliënten én hun familie activiteiten organiseren. De activiteiten kunnen variëren: denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een bordspel, de organisatie van een (muziek)quiz of een wandeling. “Het gaat om de kwaliteit van leven voor mensen in een kwetsbare fase in hun leven. Hoe kunnen we iemand een zinvolle dagbesteding geven en een gelukkig gevoel bezorgen? Het gevoel van ertoe doen. Dat kunnen soms hele kleine dingen zijn. Dit initiatief ligt dicht bij onze filosofie van ‘wat past in het belang van onze bewoners’. Er is nu geen argument dat het niet kan óf niet mag”, legt Arjan Kiers uit.

De bewoners Van Nieuw Avondrust, Het Huis in de Wei en Ruimzicht reageerden stuk voor stuk enthousiast op de lancering van dit project. Ook de medewerkers van zorggroep ENA omarmen dit vriendelijke initiatief. Zij krijgen extra scholing voor deze welzijnsactiviteiten en leren nog meer ‘om met aandacht dingen te doen’.

De komende tijd gaan de bewoners met hun team aan tafel om de plannen met gewenste activiteiten op te stellen. Intern is een ‘ambassadeur’ per team benoemd. Alle verzoeken gaan langs de betrokken cliëntenraad van zorggroep ENA terwijl het management van de zorginstelling zich er juist bewust niet mee bemoeit.

Vóór 1 januari a.s. moet het toegewezen bedrag zijn besteed. Dit jaar is op landelijk niveau extra geld beschikbaar gesteld door de minister van Volksgezondheid om het welzijn van verpleeghuisbewoners te verbeteren.

Zorggroep ENA bestaat uit de woonzorgcentra Nieuw Avondrust (Voorthuizen), Ruimzicht (Barneveld) en Het Huis in de Wei (Scherpenzeel). De bewoners in en rond het woonzorgcentrum staan midden in het leven. De betrokken medewerkers zorgen voor een veilige en beschermende omgeving. Een plek om fijn te wonen én te werken. Het gevoel van samen…