oma die voorleest

Kun jij ook zo genieten van kinderboeken?

Wij schrijvers zijn dol op kinderboeken. We worden als een kind zo blij van mooie zinnen, grappige woordspelingen en spannende of ontroerende verhaallijnen. Voor ons is een boekwinkel hetzelfde als een snoepwinkel en natuurlijk staan er rijen prentenboeken, verhalenbundels en versjes in onze boekenkasten. Die hebben we eindeloos en met veel plezier voorgelezen aan onze kinderen. En we schamen ons er niet voor dat we ze zelf ook lezen.

Kinderboekenweek

We zijn dan ook fan van de Kinderboekenweek, die al sinds 1955 bestaat ter promotie van het kinderboek. Sinds 1962 heeft de week een eigen thema. Dit jaar vindt de Kinderboekenweek plaats van 3 tot en met 14 oktober met als thema Vriendschap. Het motto is Kom erbij!

Veel activiteiten

Tijdens deze feestweek zijn er heel veel activiteiten in bibliotheken, op scholen en in boekwinkels. Bij besteding van tien euro aan kinderboeken krijg je het kinderboekenweekgeschenk gratis, dit keer geschreven door Jozua Douglas – De Eilandenruzie. Er is ook een speciaal prentenboek verschenen ter ere van de Kinderboekenweek en de Zilveren en Gouden griffels en penselen zijn inmiddels uitgereikt.

TreinWist je dat:

  • Er in de zomer van 2004 een speciaal NS-treinstel in een speciale Kinderboekenweekuitvoering door Nederland reed ter ere van de vijftigste verjaardag van de Kinderboekenweek?
  • Er sinds een paar jaar ook een Christelijke kinderboekenmaand is? Het thema daarvan sluit meestal aan op dat van de Kinderboekenweek.
  • In 2006 schrijvers in een Beestenboekbus door het land gingen langs een aantal dierentuinen? Het thema was toen De leeuw is los! met boeken over dieren.
  • In 2008 stond de 54ste Kinderboekenweek in het teken van poëzie. Er is inmiddels ook een Zilveren Griffel voor de poëzie ingesteld.
  • Het thema van de Kinderboekenweek sinds 2012 de titel is van het Kinderen voor Kinderen-album dat meestal rond de Kinderboekenweek wordt uitgebracht?

 

Voor opa’s en oma’s die in het thema van de Kinderboekenweek leuke activiteiten willen doen met hun kleinkinderen, geven we hierbij de link naar de site van Juf Anke. Je vindt er knutsels, boekideeën, versjes en spelletjes.

 

Foto trein: Wikipedia

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top