Komende winter het nieuwe Pokémon spelen? 

Pokémon spelen lijkt nog levendiger te worden dan voorheen. Nu moet je ook nog echt gaan gooien?

Als je komende winter iemand met een Nintendo apparaat in de bus of de trein een gooi-beweging ziet maken, weet je: Pokémon.

Het gaat namelijk in de winter weer los: Pokémon: Let’s Go. Maar nu eenvoudiger. Althans, zo wordt verteld door de testers van de eerste demo. Wat vooral zal gaan opvallen is dat niet alleen de monsters weer gevangen moeten worden, maar dat in het aangepaste spel de Pokébal met een heuse gooibeweging van de Switch-Controller richting de wezens vliegt. Dat zou er wel eens flink kolderiek uit kunnen gaan zien. 

Malle vertoning

“Een malle vertoning”, menen de testers in hun commentaar op een artikel op nu.nl. De gevechten zijn volgens hen als vroeger. “Spelers kiezen beurtelings welke aanvallen ze willen uitvoeren, waar een complexe variant van steen-papier-schaar achter schuilt. En vuuraanval is bijvoorbeeld effectief tegen een gras-Pokémon, terwijl water sterk is tegen vuur.” 

Abakadabra

Voor wie het spel nooit heeft gespeeld, is dit allemaal abakadabra. Voor de ‘diehard’ spelers is het vol spanning wachten op de nieuwe varianten (Pokémon: Let’s Go en Let’s go, Eevee en Pickachu) die op 16 november uitkomen. Het spel zou simpeler zijn dan de vorige versies en sommige karakters ook wat kinderachtiger vorm gegeven. 

Bron: Nu.nl