Koken met Sandra: Rabarber Fool

Sandra Ysbrandy, bekend van haar kookkunsten, zal vanaf juli 2023 wekelijks een heerlijk recept delen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Als eerste gerecht heeft ze gekozen voor een eenvoudig en verrukkelijk toetje genaamd rabarber fool. Met slechts een paar ingrediënten kunt u een heerlijke rabarbercompote maken die u kunt serveren met ahornsiroop. Deze compote kan zelfs bewaard worden in de koelkast en als ontbijt gegeten worden met yoghurt, vers fruit en granola.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 2 stengels rabarber
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel vanillepoeder of een vanillestokje
  • 8 eetlepels volle kwark
  • 100 gram geschaafde amandelen

Bereiding rabarber fool

  1. Schil de rabarber met een dunschiller en snijd het in grove stukken.
  2. Zet de rabarber met een klein scheutje water op en breng het aan de kook.
  3. Laat de rabarber in 10 minuten gaar koken met het deksel op de pan.
  4. Voeg de ahornsiroop en vanillepoeder toe en roer goed door.
  5. Laat de compote afkoelen en bewaar het in een weckpot in de koelkast.
  6. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
  7. Schep de kwark in 4 glazen of kommen.
  8. Lepel de rabarbercompote over de kwark.
  9. Garneer het geheel met de geroosterde amandelen.

Op onze receptenpagina kunt u nog meer heerlijke recepten vinden van Sandra Ysbrandy. Probeer ze zeker eens uit!

(Bron: Sandra Ysbrandy. Foto, ter illustratie: Shutterstock)