Een verrassende twist aan een klassiek dessert
Chocolademousse is een heerlijk en geliefd dessert dat bij veel mensen favoriet is. Maar wat als we dit klassieke recept een verrassende twist geven? In deze aflevering van Koken met Sandra gaan we aan de slag met chocolade mousse met pit. Een combinatie van zoete chocolade en pittige specerijen die je smaakpapillen zeker zullen prikkelen.
Ingrediënten
Voor dit verrassende dessert heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 200 gram pure chocolade
- 4 eieren
- 50 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
- Snufje zout
- Optioneel: slagroom en chocoladeschaafsel voor de topping
Bereidingswijze
Volg onderstaande stappen om deze heerlijke chocolade mousse met pit te maken:
- Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Zorg ervoor dat de chocolade volledig gesmolten is en laat het daarna iets afkoelen.
- Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Zet dit even apart.
- Klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtig mengsel.
- Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eidooiermengsel en meng goed door elkaar.
- Voeg de kaneel, chilipoeder en gemalen nootmuskaat toe aan het chocolademengsel en meng opnieuw goed door elkaar.
- Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het chocolademengsel. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is, maar behoud de luchtigheid.
- Verdeel de chocolade mousse over glaasjes of kommetjes en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Optioneel: serveer de chocolade mousse met een toefje slagroom en wat chocoladeschaafsel voor een extra feestelijke touch.
Genieten van een verrassend dessert
Met deze chocolade mousse met pit zet je een verrassend dessert op tafel. De combinatie van zoete chocolade en pittige specerijen zorgt voor een unieke smaakbeleving. Serveer het dessert bijvoorbeeld na een pittige maaltijd om de smaakpapillen te kalmeren. Of verras je gasten met dit bijzondere dessert tijdens een etentje. Hoe dan ook, met deze chocolade mousse met pit maak je zeker indruk!