Koken met Sandra: bloemkoolsoep met geroosterde palmkool en hazelnoot

Een verrassende twist aan een klassieke bloemkoolsoep

Welkom bij Koken met Sandra! Vandaag gaan we een heerlijke bloemkoolsoep maken, maar dan met een verrassende twist. We voegen geroosterde palmkool en hazelnoten toe om deze klassieke soep naar een hoger niveau te tillen. Laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten:

– 1 bloemkool, in roosjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 4 kopjes groentebouillon

– 1 kopje melk

– 1 handvol palmkool, grof gehakt

– 1 handvol hazelnoten, grof gehakt

– Olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de palmkool en hazelnoten op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot de palmkool knapperig is en de hazelnoten goudbruin zijn.

3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.

4. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de pan en bak ze kort mee, ongeveer 5 minuten.

5. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep sudderen tot de bloemkool zacht is, ongeveer 15-20 minuten.

6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.

7. Voeg de melk toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de bloemkoolsoep in kommen en garneer met de geroosterde palmkool en hazelnoten.

Een smaakvolle en voedzame soep

Deze bloemkoolsoep met geroosterde palmkool en hazelnoot is niet alleen verrassend lekker, maar ook nog eens voedzaam. Bloemkool zit boordevol vitamines en mineralen, terwijl palmkool een goede bron van vezels en antioxidanten is. De geroosterde hazelnoten voegen een heerlijke crunch toe aan de soep.

Deze soep is perfect als voorgerecht of als lichte maaltijd. Serveer het met vers brood of een frisse salade voor een complete maaltijd. Het is ook een geweldige manier om kinderen meer groenten te laten eten, omdat de smaken goed samenkomen en de palmkool en hazelnoten een leuke twist geven aan de traditionele bloemkoolsoep.

Probeer deze bloemkoolsoep met geroosterde palmkool en hazelnoot en laat je verrassen door de heerlijke smaken en texturen. Het is een eenvoudig recept dat snel op tafel staat, maar toch indruk maakt. Eet smakelijk!