close
  • dinsdag 15 oktober
Relatie en gezin

Kleinkinderen op slaapbezoek? Zo maak je het een succes!

Kleinkinderen op slaapbezoek? Zo maak je het een succes!

Gezellig, je kleinkinderen komen weer logeren! Je wilt ze natuurlijk even lekker verwennen maar waar maak je je kleinkinderen nou écht blij mij? Wij geven je een paar tips om het slaapbezoek tot een succes te maken!

  1. Niet over top

Het is verleidelijk om je kleinkinderen enorm te verwennen, zo vaak slapen ze tenslotte niet bij je! Aan de andere kant wil je de opvoeding van je kinderen niet aan je laars lappen. Het is belangrijk om hier de juiste balans in te vinden. Een half uurtje later naar bed wordt vaak al gezien als iets groots. Trakteer ze ’s avonds op hun favoriete snack/drankje en opa en oma zijn al snel helden!

  1. Ga voor gezelligheid

Bij een logeeravond hoort oudhollandse gezelligheid, spelletjes mogen niet ontbreken (geen digitale)! Trek je oude spellen uit de kast en introduceer je kleinkinderen in jouw all-time favourite kaart-, dobbel- en bordspellen.

  1. Bedtijd!

Het moment dat kleinkinderen hun vertrouwde thuis gaan missen. Eerlijk is eerlijk, ook wijzelf slapen het liefst in ons eigen bed. Daarom is de inrichting van je logeerkamer van groot belang. Doe inspiratie op bij de meisjes- of jongenskamer van het thuisfront van je kleinkinderen. Probeer dat interieur zo goed mogelijk door te trekken naar jouw logeerkamer. Kijk goed naar de kleuren en accessoires. Hangen er shutters of lamellen? Het hoeft geen exacte kopie te zijn maar eenheid is zeker goed! Laat ze daarnaast hun eigen knuffels meenemen om een vertrouwd gevoel te krijgen.

  1. Een goede afsluiter

De wekker rinkelt en de maag van je kleinkinderen knort. Tijd voor een heerlijk ontbijt! Het ontbijt is vaak de laatste herinnering aan een logeerpartij dus zorg dat dit een goede afsluiter is. Een ‘kinderontbijt’ met chocoladepasta van Fred en Ed of hagelslag met funnies zijn doorgaans een groot succes bij kinderen.

Maak jij van het volgende logeerpartij een succes?!

Geschreven door: Redactie