Kijk dan, in die auto voor ons zitten ze te bellen!

Met bellen of sms-en vanuit de auto ben je in het Engelse Norfolk meteen het haasje, én je staat voor paal. Binnenkort ook in Nederland?

Lekker met de auto onderweg naar je vakantieadres en dan toch nog even de buren bellen of ze willen checken of je achterdeur goed dicht is? Doen! Maar zet de auto dan even aan de kant, anders sta je voor paal.

Een nieuw zichtbaar signaleringssysteem langs de weg snapt iedere automobilist en bijrijder die vanuit de auto zit te bellen. En dat niet alleen… je staat ook nog eens voor schut omdat het systeem aan andere automobilisten laat zien wie er voor hen zit te rommelen met zijn telefoon. Je zult het maar zijn. 

Digitaal en ‘en publiek’

Het systeem wordt momenteel in het Engelse Norfolk getest. Mocht deze test slagen, dan kunnen we deze (schand)palen ook in ons land verwelkomen. Dit nieuwste verkeersbord, met daarop een smartphone met een streep erdoor, laat digitaal ‘en publiek’ zien welke bestuurder zit te bellen of te sms-en. 

Ook berichten versturen

Het systeem vangt direct de signalen op als iemand belt, maar ook als je berichten verstuurt, ben je het haasje. Het systeem kan 2G-, 3G- en 4G signalen van telefoons oppikken.

Geen boetes

Wees niet bang voor boetes, zover gaat het niet. Er is geen registratie mogelijk, maar bellen in de auto wordt direct voor je achterligger zichtbaar gemaakt. En dat kan natuurlijk in deze tijd echt niet meer. Je staat echt voor paal.

Bron: AD