Kerstdiners voor eenzame ouderen

Kerst is voor veel mensen een tijd van samenzijn, warmte en gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en veel van hen brengen ook de kerstdagen alleen door.

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert dit jaar door het hele land kerstdiners om ouderen samen te brengen in deze bijzondere dagen. In totaal worden in de 2 weken voor kerst duizenden ouderen verrast met een diner.

Met de kerstdiners doen eenzame ouderen veel nieuwe contacten op. Gezien van Putten (84) ging vorig jaar voor het eerst mee naar een kerstdiner. “Ik wil nog graag meedoen en kan lekker kletsen. Bij het kerstdiner waren we als ouderen onder elkaar.”

Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds: “De kerstdiners zorgen niet alleen op de avond zelf voor gezelschap, maar ook voor de toekomst. Tijdens het diner kunnen duurzame contacten tussen buurtgenoten gelegd worden, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben.”

Dankzij de inzet van honderden vrijwilligers en de steun van vele donateurs en Van der Valks Hotels organiseert het Ouderenfonds diners door het hele land. Een extra bijzonder kerstdiner vindt dit jaar plaats op dinsdag 20 december in Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Niemand minder dan Willeke Alberti komt die avond optreden.

Gunt u eenzame ouderen een gezellige kerst? Steun met een gift! Iedere gift is welkom. Hartelijk dank alvast.