Keek jij naar de laatste uitzendingen van Tan?

Humberto Tan nam afscheid van RTL Late Night. Keek jij die laatste week?

Hij nam afscheid met een kijkcijferklapper van bijna 1,3 miljoen. Vorige week was Humberto Tan voor het laatst te zien in RTL Late Night. In de afscheidsweek keken sowieso meer mensen dan anders naar het programma.

Blijkbaar wilden velen nog even die allerlaatste afleveringen meepikken, waarin Humberto met zijn gasten terugkeek op bijzondere momenten uit de talkshow. Gasten waarvan hij van tevoren niet wist wie het zouden zijn. Een paar van de hoogtepunten van de afgelopen vijf jaar waren zonder meer het eerbetoon aan de zieke en inmiddels overleden Thé Lau, Pharrell Williams die de ouders van de overleden Dennis van Metelen ontmoette en de uitzending met de overlevenden van de aanslag op concertzaal Bataclan in Parijs.

Dieptepunten

Dieptepunten waren er ook. Humberto zijn uitspraken in het zwartepietdebat in november 2015 zorgden ervoor dat hij werd bedreigd en beveiligd moest worden. En natuurlijk de emotionele aankondiging in februari dit jaar waarin hij liet weten tegen zijn zin te moeten stoppen met RTL Late Night. De presentator was veelgeprezen, maar er was ook veel kritiek.

Bedankt

Afgelopen vrijdag bedankte Tan aan het einde van de laatste uitzending al zijn kijkers. “RTL Late Night heeft me zoveel gegeven”, zei hij. “Of het nu in goede of in slechte tijden was, u heeft gekeken. Wat ik ook ga doen in de toekomst, dit zal ik altijd bij me dragen. Dank u wel voor 1055 afleveringen.”  Na de zomer wordt Twan Huys de nieuwe presentator. Humberto blijft bij RTL en gaat naast Dance Dance Dance ook Holland’s Got Talent presenteren.

Foto: Wikipedia

Lees hier een eerder artikel over Humberto Tan.