Kampeerbus van Agnes geeft het ultieme reisgeluk (en hij is nog te koop ook)

Agnes heeft haar kampeerbus in de aanbieding. Interesse? Lees eerst haar reisverhaal.

Ingrid avatar - Geniet van het leven

Ze vond het de eerste keer enorm spannend, alleen met haar zoon met een kampeerbus op pad. “Zei hij dat hij naar Rome wilde. Ik dacht, dat nooit niet.” Maar inmiddels heeft Agnes (48) al heel wat rond gereden door Europa en Rome? Daar reed ze gewoon dwars doorheen. “Ik vind mezelf hartstikke stoer.” 

De bus is nu te koop. Ze gaat na deze zomer voor een nieuwe, want op deze manier reizen blijft ze doen. “Ik draai mijn hand niet meer om voor grote afstanden afleggen, maar het gaat stap voor stap. Als je eenmaal onderweg bent, is het heerlijk. De vrijheid die ik dan voel, is gewoon waanzinnig.”

“Mijn dochter verhuisde vrij onverwacht naar Oostenrijk waardoor ik drie jaar geleden spontaan besloot om een kampeerbus te kopen. Mijn zoon en ik konden dan zo vaak en wanneer we maar wilden naar haar toe. Niks boeken en reserveren. Gewoon gaan. De kampeerbus leek mij ideaal. Geknipt voor niet alleen reizen naar Oostenrijk, maar ook andere landen ontdekken.”

Op slag verliefd 

“Er ging een wereld voor ons open tijdens die eerste reis naar Oostenrijk. We waren op slag verliefd op het reizen in de bus. Je zit lekker hoog, je ziet alles, je drinkt koffie waar je wilt want dat is zo gezet. En al die rijen wachtenden bij de wc’s van tankstations, die slaan we over. Als we geen zin hebben een afstand in één dag te rijden pakken we twee of drie dagen.” 

“In Oostenrijk troffen wij die eerste keer een super mooie camperplaats naast een hotel met een waanzinnig uitzicht. We genieten steeds weer van onze reis. Elke keer staan we op ‘onze’ berg met uitzicht over het dal. En ook in de wintermaanden slapen wij in onze bus. Behalve bij -20. Dat durven we net niet aan.”

Nooit in de file

“In de weekenden rijden we door Nederland, soms België en een enkele keer naar Noord- Frankrijk. De eerste zomer gingen we via Frankrijk en Zwitserland naar Oostenrijk, de zomer erna naar Pisa en Rome. Daar bezochten we het Colosseum en ondanks de warmte banjerden we door de stad. Via de andere kust van Italië keerden we weer in Oostenrijk terug. Langs het Gardameer, Innsbruck naar de familie-bestemming.” 

“De afgelopen jaren hebben we enorm veel gezien van Europa. Samen met mijn zoon, inmiddels twaalf jaar. Niks vooraf boeken of reserveren, nooit in de file (dan kiezen we wel een alternatieve route). Deze zomer gaan we de laatste keer met deze kampeerbus op pad. Eerst naar vrienden in Duitsland dan door naar Oostenrijk en vervolgens zullen we via Tsjechië en Polen en de Duitse kust terug naar Nederland gaan. Drie weken is eigenlijk altijd te kort, terwijl ik vroeger met één week de omgeving van een huisje of appartement wel had gezien. We zien veel, we zwemmen overal, we doen overal en nergens boodschappen, komen via de meeste vreemde wegen de leukste plaatsjes tegen en we hebben nooit haast.”

‘En ja hoor, in de ochtend een vrouw in haar blote kont langs onze bus’

“Via Google maps zoeken we campings die ons leuk lijken of die op de route liggen (voor zover we een route hebben). En dat pakte ook wel eens anders uit dan gedacht. Stuurde google ons naar een caravandealer op een industrieterrein in plaats van een camping. Toen we uiteindelijk de camping bereikten, laat op de dag in de stromende regen, vertelde onze zoon, na het googlen op de geneugten van deze camping, dat het wel een camping was zonder douchedeuren. En ja hoor, in de ochtend een vrouw in haar blote kont langs onze bus. Compleet met badtas onder haar arm. Ons geluk was dat het slechts 13 graden was, anders hadden we bij aankomst wel meer blote konten op het veldje van deze naaktcamping gezien.”

Niet zo’n joekel

Onze vierpersoonsbus komt overal omdat het niet zo’n joekel van een camper is. We kunnen er overal mee komen, keren en parkeren. Dus we hebben overal kunnen staan, op het strand, midden in de stad, in de vrije natuur of boven op een berg. Het is onze eerste kampeerbus waarmee we hebben ontdekt dat we deze manier van reizen helemaal te gek vinden. We willen geen luxe camper, een busmodel is ideaal. 

We hebben de vrijheid geproefd en willen nog heel veel reizen maken, mooie gebieden ontdekken en mensen ontmoeten. We willen natuurlijk ook te pas en te onpas naar Oostenrijk kunnen gaan.

Opvolger

Deze kampeerbus is ons ideaal, maar ik ga nu op zoek met eentje met een nog groter bed erin voor mijn zoon. Op zoek dus naar een leuke opvolger.”