John de Wolf blijft boegbeeld werkloze ouderen

Oud-profvoetballer John de Wolf blijft langer boegbeeld van werkzoekende vijftigplussers. Hij heeft bijgetekend tot eind dit jaar. Ook gaat hij er meer tijd aan besteden, van gemiddeld zo’n negen uur naar twaalf uur per week.

Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag laten weten. Hoewel de economie groeit, hebben vijftigplussers toch meer moeite om aan de slag te komen. ,,Vooroordelen zijn hardnekkig en het bestrijden daarvan is een zaak van een lange adem”, zegt minister Lodewijk Asscher. ,,De Wolf doet het voortreffelijk. Hij slaagt erin vooroordelen bij werkgevers weg te nemen en vijftigplussers te motiveren.”

De Wolf spreekt onder meer op banenmarkten en netwerkbijeenkomsten met werkgevers en vraagt hen vijftigplussers een eerlijke kans te geven. Hij begon vorig jaar oktober.

Eind vorig jaar werk duidelijk dat de inzet van De Wolf duurder uitviel dan oorspronkelijk begroot. Toch wilde het ministerie de oud-Feyenoord-verdediger niet kwijt als boegbeeld van de campagne.

Bron: AD