Jij bent klaar voor de zomer, maar zijn je voeten dat ook?

De zomer staat voor de deur! Tijd om weer van die eindeloze zomerdagen te genieten, ieder weekend de barbecue uit de schuur te rollen en lekker weer op blote voeten, slippers of sandalen te lopen. Want met het stijgen van de temperatuur, verdwijnen de schoenen steeds meer uit het straatbeeld. Heerlijk natuurlijk, en een stuk frisser voor je voeten. Maar of het nou zo fris is voor de rest van de mensheid? Want in de zomer blijkt wel weer dat veel mensen hun voeten totaal vergeten zijn of genegeerd hebben. Hoe zorg je er nou voor dat jouw voeten er deze zomer een beetje appetijtelijk uitzien zodat je ongestoord blootvoets kunt rond paraderen?

Schone, zachte voeten

Geloof het of niet, maar er zijn veel mensen die denken dat hun voeten wel schoon worden als ze onder de douche staan. Er komt geen zeep of washandje bij kijken. Om daadwerkelijk schone voeten te krijgen is het belangrijk om ze wel degelijk met een milde zeep te wassen. Vooral tussen je tenen en onder de onderkant van je voeten zit vuil. En laten we bacteriën niet vergeten. Gebruik een puimsteen, voetvijl of een voetvijl met een ruwe textuur om voorzichtig dode huidcellen en eelt te verwijderen. Doe dit bij voorkeur na het baden of douchen, wanneer je huid zacht is. Daarbij hoef je echt niet te schuren alsof je een schuttingdeur opnieuw in de verf gaat zetten. Een lichte druk is al voldoende en zo voorkom je beschadiging van de huid.

Extra liefde voor je voeten

Je voeten brengen je van a naar b, en dat doen ze al je hele leven. Daar verdienen ze best wat extra aandacht voor. Dat geeft niet alleen ontspanning, maar zorgt er natuurlijk ook voor dat je voeten er mooier uit gaan zien. Als je niet veel tijd hebt helpt het al om er een gewoonte van te maken om je voeten na het douchen of badderen in te smeren. Breng regelmatig een vochtinbrengende crème of lotion aan op je voeten om ze gehydrateerd te houden. Kies een product dat speciaal is ontworpen voor voeten en dat ingrediënten zoals ureum of glycerine bevat, die helpen om droge huid te verzachten. Wil je wat meer tijd besteden aan je voeten dan plan je een fijne voetmassage. Dankzij drukpunten in je voeten is dat niet alleen goed voor je voeten, maar ook voor de rest van je lijf én je hoofd. Af en toe een voetmassage kan helpen om de bloedsomloop in je voeten te verbeteren en spanning te verminderen. Geen tijd of geld om een masseur in te schakelen? Je kunt het ook heel makkelijk bij jezelf doen (of kijk je partner lief aan). Gebruik een vochtinbrengende lotion of olie en masseer de voeten met behulp van cirkelvormige bewegingen en lichte druk.

Nagelnachtmerries

Of je voeten een verzorgde indruk maken heeft voor een groot deel te maken met je teennagels. Als deze vies zijn, te lang of er vreemd uitzien dan levert dit bij anderen al gauw de rillingen op. Zorg er dus voor dat je je nagels even kritisch bekijkt voor je met open schoenen de deur uit stapt. Houd je nagels kort en knip ze recht af om ingegroeide teennagels te voorkomen. Gebruik een nagelknipper met scherpe randen en vijl ze daarna lichtjes bij om ruwe randen te voorkomen. Blijf bovendien niet rondlopen met lastige nagels of een schimmelnagel. Dit soort dingen kunnen namelijk voor infecties zorgen, en dan ben je verder van huis. Een bezoekje aan de pedicure, dokter of dermatoloog kan dan verstandig zijn.

Kies voor passende schoenen

Hartstikke mooi natuurlijk, die hele hoge open schoenen. Maar als je er amper op kunt lopen of het doet pijn, dan is de lol er gauw af. Bovendien is het ook echt niet goed voor je voeten. Schoenen die te groot of te klein zijn kunnen je voeten beschadigen, waardoor ze er onverzorgd uit gaan zien. Denk aan blaren, eelt of zelfs wondjes. Het verzorgen van je voeten zou eigenlijk net zo vanzelfsprekend zijn als het poetsen van je tanden. Als je het met enige regelmaat bijhoudt is het bovendien helemaal niet zoveel werk en kan jij je gewoon overal vertonen met je blote voeten.