Jaaaa, Genesis maakt na dertien jaar een comeback!

De geruchten zijn waar: Genesis komt weer bij elkaar!

De bandleden van Genesis zijn weer bij elkaar en gaan op tournee. Phil Collins, Tony Banks en Mike Rutherford bevestigden de reünie woensdagochtend bij BBC Radio 2.

Zanger Peter Gabriël, die oprichter van de band gaat niet mee. Hij verliet de band in 1975. De concerten gaan plaatsvinden in november en december in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De eerste show is op 16 november in Dublin. Kaartjes gaan vrijdag in de verkoop.

Gezondheidsproblemen

De mannen zijn nog altijd goed bevriend met elkaar en dit is het juiste moment om nog een keer te gaan touren. “Phil is de laatste paar jaar aan het toeren en zijn zoon Nick verzorgde tijdens die show de drums, dus toen kwam de reünie ter sprake”, vertelt bassist en gitarist Mike Rutherford.

Vanwege gezondheidsproblemen drumt Colins zelf niet. Sinds 2002 kampt hij met een rug- en armblessure. Hij doet de zang en zijn zoon Nick drumt. Daarnaast voegt Daryl Stuermer zich bij de band als gitarist en bassist. Vorig jaar trad Phil Collins nog solo op in het Goffertpark in Nijmegen. Ook toen nam zijn zoon zijn plaats achter het drumstel in.

Geruchten

Gisteren twitterde BBC Radio 2 dat er een band op bezoek kwam om te vertellen over een reünie. De bandleden zelf plaatsten een post op Instragram. “En toen waren er nog drie” schreven ze erbij.

Honderd miljoen platen

De allerlaatste keer dat de band optrad was vanwege het veertigste jubileum van de Britse band, in 2007. Wereldwijd heeft de rockband meer dan honderd miljoen platen verkocht onder andere van het debuutalbum ‘From Genesis to Revelation’ met de hits I Can’t Dance, Land of Cunfusion, Invisible Touch en Jesus He Knows. Deze hits moeten ze volgens Colins uiteraard spelen!

Foto (C): Wikipedia