close
  • maandag 27 september
Rouw en verlies

Is het mogelijk om contact met overleden te hebben?

Is het mogelijk om contact met overleden te hebben?

In mijn familie, vrienden- en kennissenkring zijn gelukkig nog niet zo veel mensen overleden. Ik ben 56 jaar en mag van geluk spreken dat het aantal keren dat ik bij een crematie of begrafenis aanwezig was op twee handen te tellen is. Mensen van mijn leeftijd hoor ik vaak vertellen dat ze de ene na de andere begrafenis of crematie hebben.

Aanwezigheid van de overledene

Of de overledene nu iemand was die heel dichtbij mij stond of juist niet, omdat ik naar de begrafenis ging voor de nabestaanden. Ik weet dat hij of zij er niet meer is maar op de een of andere manier voel ik altijd de aanwezigheid van de overledene nog dagen en soms zelfs weken na zijn of haar overlijden.

Spiritueel

Ik ben geen medium, paragnost of helderziende en heb mij ook nog nooit verdiept in wat de paranormale wereld hierover vertelt. Het enige dat ik weleens gehoord heb is dat de ziel van de overledene niet altijd meteen naar het hiernamaals gaat, naar het licht.

Gesprekken met overledenen

Nog nooit heb ik het aan iemand verteld maar met alle overleden personen die ik gekend heb voer ik na hun overlijden gesprekken. Soms uit het niets hoor ik zijn of haar stem iets zeggen. In gedachten geef ik antwoord en het voelt vreemd maar niet beangstigend.

Waanidee of werkelijkheid

Ik verzet mij niet tegen de stem en het verhaal van de overledene en ook niet als ik een soort van aanwezigheid voel. Ik vraag mij wel af of ik het mij verbeeld en het een soort van verwerkingsproces is of dat het weleens zo zou kunnen zijn dat de ziel van de overledene echt aanwezig is en contact met mij opneemt omdat ik toegankelijk ben en antwoorden geef.

De overledene zwijgt

Na een paar dagen of weken zijn er geen gesprekken meer en de aanwezigheid van de overledene voel ik ook niet meer. Opeens uit het niets is het contact verbroken. Heb ik het contact verbroken omdat ik het overlijden een plekje gegeven heb? Heeft de overledene het contact verbroken omdat hij of zij naar het licht gegaan is?

Onbeantwoorde vragen

Omdat ik ergens diep van binnen blij ben als het rustig is in mijn hoofd, geen contact meer heb met de overledene en ook een beetje mijn kop in het zand steek zoek ik niet naar antwoorden. Ik stop als het ware mijn vragen erover ver weg. Ik wil er niet over nadenken, misschien uit angst?

Medium en contact met overleden

Er zijn mediums die contact leggen met overleden maar tot nu toe heb ik nog niet de moed gehad om een medium te raadplegen. Misschien uit angst iets te horen dat ik niet wil horen. Angst voor het onbekende.

Er is meer tussen hemel en aarde

Waarom overleden met mij spreken vlak na hun overlijden weet ik niet en misschien komt er een dag dat ik alle moed verzameld heb om online mediums te raadplegen. Dat ik dan eindelijk kan vertellen dat ik naast de gesprekken ook de aanwezigheid van de overleden soms uit het niets voel. Tot dan steek ik mijn kop in het zand.

Geschreven door: Redactie