Is er nog hoop voor de naam Joop?

Bijna niemand noemt zijn kind meer Joop en daarom is het tijd voor actie vindt de Haarlemse bierbrouwerij Jopen. Het bedrijft roept iedereen die Joop of Jopie heet om zich te melden. Hoe dat precies zit lees je hier.

“Vlinder! Maan! Wolf! Komen jullie eten?” De namen die we onze kinderen geven, zijn de afgelopen jaren flink veranderd. Met als gevolg dat het slecht gaat met de naam Joop in Nederland. Het Haarlemse biermerk Jopen wil hulp bieden en is een campagne gestart om de voornaam Joop weer op de kaart te zetten. 

De naam Joop sterft uit. De populariteit neemt steeds verder af en de Nederlandse naam prijkt steeds minder vaak op een geboortekaartje. De laatste Joop-cijfers dateren uit 2016, volgens de website vernoeming.nl is de voornaam Joop in dat jaar aan slechts vijf jongens en in 2015 aan één meisje gegeven. Vandaar dat bierbrouwerij Jopen de campagne Popie-Jopie is gestart.

Ben jij een trotse Joop?

Het bedrijf roept alle Jopen op zich te melden. Ben jij een Joop? Wie zich via social media of een aanmeldformulier bekend maakt als ‘Joop’, maakt kans op een pakket van Jopen met allerhande merchandise, zoals bijvoorbeeld een bucket hat, hoodie, bril en tote bag. Wie toevallig zijn kind de naam Joop heeft gegeven krijgt een zes-gangen verrassingsmenu in de Jopenkerk voor twee personen, met bijpassend bierarrangement en een bierpakket. Maar dan moet je dus wel aan kunnen tonen dat je je pasgeboren kindje Joop of Jopie hebt genoemd.

De campagne ‘Make Joop Dope Again’ is ontwikkeld door NEEW. Ruben Beijer, medeoprichter van NEEW: “Vorig jaar stond in het teken van de herpositionering van Jopen met een daarbij behorende nieuwe brand identity. Deze campagne is het startschot van een Anything but boring campagnejaar voor deze Haarlemse craft brouwer.”

Over Jopen

Het in 1944 geboren Jopen brouwt onder het motto ‘Anything but boring’. Dat betekent dat alles wat uit de ketel van deze Haarlemse brouwerij komt lekker onverwacht en niet normaal lekker is. En mocht je Jopen ergens tegen het lijf lopen, dan belooft deze craft brouwer er alles aan te doen om elk laatste druppeltje dufheid uit je dag te persen.