Het Instituut komt terug!

Unieke wetenschap en unieke tv: Het Instituut, de serie die afgelopen najaar voor het eerst op NPO 1 te zien was, komt terug. Opnieuw sluiten Joep van Deudekom en Rob Urgert 100 mensen een week lang op in een voormalige kazerne in Ede en onderwerpen hen aan wetenschappelijke experimenten.

Afgesloten van de buitenwereld krijgt deze doorsnee van de Nederlandse samenleving een week lang een gelijke behandeling: dezelfde kleding, hetzelfde eten, eenzelfde slaapplaats. De 100 worden mentaal bijgestaan door Sophie Hilbrand.

Wie zijn wij Nederlanders eigenlijk? Hoe verschillend en hoe gelijk, hoe tolerant en hoe beïnvloedbaar zijn wij en hoe reageren wij onder grote druk? Een kleine greep uit de tientallen experimenten waaraan deze 100 worden blootgesteld. Het Instituut: een paradijs voor menig wetenschapper, een onvergetelijke ervaring voor elke deelnemer.

Het Instituut is een programma van NTR en BNN en wordt uitgezonden op NPO 1. De zes afleveringen laten tal van wetenschappelijke experimenten zien. Psychologische, sociale en fysieke experimenten. Interessant, relevant, soms grappig, soms een beetje spannend, maar met de garantie, dat je als proefpersoon ongeschonden uit Het Instituut komt.

Voor meer informatie: www.hetinstituut.tv

De opnames vinden plaats vanaf 10 juli t/m 16 juli.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top