In drie uur per trein van Londen naar Rotterdam

Vanaf dit voorjaar kun je vanuit Londen rechtstreeks met de trein naar Rotterdam of Amsterdam. Met een rotgang!

Heen moet je nog met het vliegtuig of de boot, terug kun je de trein nemen. Vanaf 4 april rijdt de Eurosonic van London naar Rotterdam. De rit duurt 3 uur en 1 minuut, naar Amsterdam duurt het 40 minuten langer.

Deze rechtstreekse verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland in drie uur is een ‘historische stap in de toekomst voor het internationale ‘hogesnelheidstreinverkeer’, aldus Eurostar. De tickets voor de Eurosonic zijn vanaf 20 februari in de verkoop, een enkele reis gaat 40 euro kosten.

Rechtstreeks

Het is voor het eerst dat je in zo’n korte tijd van hartje London rechtstreeks naar Nederland kunt reizen. Dat gaat dan ook met een snelheid van 300 kilometer per uur. Er zullen twee treinen per dag gaan rijden. De een vertrekt om 8.31 uur, de ander om 17.31 uur.

Vaker de trein

Met jaarlijks meer dan 4 miljoen reizigers tussen London en Amsterdam is de markt even groot als die tussen London en Parijs, toen de Eurostar in 1994 werd geïntroduceerd. Op dat laatste traject is het aantal reizigers de afgelopen 23 jaar verdubbeld omdat er vaker voor de trein dan voor het vliegtuig wordt gekozen.

Andersom

Nicolas Petrovic, ceo van Eurostar meldt aan het AD: “De lancering van onze nieuwe route naar Nederland is een spannende stap voorwaarts voor reizen over het Kanaal en luidt een nieuw tijdperk in voor de internationale hogesnelheidstreinen.” Het is jammer dat de route andersom nog niet van de grond is. Petrovic hoopt dat dat eerder lukt dan het tot nu toe genoemde jaar 2020.