Houtbouw Hiemstra: meer dan 40 jaar passie voor hout

Houtbouw Hiemstra: meer dan 40 jaar passie voor hout Houtbouw Hiemstra uit Twijzel timmert al sinds 1973 flink aan de weg. Dat blijkt wel uit het feit dat door heel Nederland de mooiste houten constructies worden geleverd.

Houtbouw Hiemstra uit Twijzel timmert al sinds 1973 flink aan de weg. Dat blijkt wel uit het feit dat door heel Nederland de mooiste houten constructies worden geleverd. Zelfs in Duitsland en Frankrijk weet men Houtbouw Hiemstra te vinden. “Meer dan 40 jaar ervaring zorgt ervoor dat wij heel veel ervaring en kennis in huis hebben. Wie een houten bijgebouw wil kan rekenen op maatwerk”, vertelt eigenaar Geert van der Velde (55) enthousiast.

De onderneming uit Twijzel is 45 jaar geleden door de schoonvader van Van der Velde opgezet. “Sinds 1993 ben ik de trotse eigenaar. Het is hard werken, ’s morgens ben ik de eerste en ’s middags meestal de laatste. Ik doe het werk met plezier, het is namelijk zo divers. Klanten ontvangen in de showroom, planningen maken, materialen bestellen, offertes maken, noem het maar op. Het eindresultaat is natuurlijk het allermooiste, daar doe je het uiteindelijk voor. Klanten die na de oplevering blij en tevreden zijn. Daar ligt voor mij de grootste uitdaging.”

‘Wij gaan voor het totaalplaatje’

De formule van Houtbouw Hiemstra is niet gek veel anders dan 45 jaar geleden. “Natuurlijk zijn we bezig met innovatie, want de wereld om ons heen verandert, maar onze service en kwaliteit van werken is nog precies hetzelfde. We zijn een bedrijf dat voor het totaalplaatje gaat, dus na levering ook goede nazorg verlenen, dat waarderen onze klanten.”

Over de werkwijze wil Van der Velde graag meer vertellen. “Klanten die onze showroom bezoeken willen wij een degelijk advies geven. Op het showterrein staan meer dan 25 modellen. Hieruit kan de klant kiezen, maar het is ook mogelijk om samen een bouwwerk op maat te ontwerpen. Sommige situaties zijn uniek en vragen om een andere aanpak. Door samen een tekening te maken weet de klant zeker dat de constructie aan alle wensen voldoet.”

Een soepel bouwproces

Zodra de keuze is gemaakt worden in de werkplaats de verschillende onderdelen (prefab) klaargemaakt. Daarna is het een kwestie van plaatsen en afwerken. Klanten kunnen dus snel genieten van hun mooie carport, tuinhuisje of heerlijk buiten zitten onder de nieuwe onderkapping. Hoe zit het met de nazorg? Van der Velde: “Mochten er ondanks onze goede zorgen problemen met de houtconstructie zijn, dan worden deze zo spoedig mogelijk in goed overleg met de klant opgelost. En let op, zelfs na een jaar staat onze service en nazorg voorop!”

Houtbouw is trending

Houtbouw Hiemstra is door jarenlange ervaring en de passie voor hout een echte specialist. Van der Velde ziet de toekomst zonnig in. “Wij hebben een vaste klantenkring opgebouwd. Het grappige is dat kinderen van klanten van 45 jaar geleden nu klant worden. En houtbouw is trending. Mensen willen duurzamer bouwen en gaan steeds meer terug naar ecologische en makkelijk bewerkbare producten. Als wij ons best blijven doen gaan wij een mooie toekomst tegemoet!”

Nieuwsgierig geworden en meer weten? Kijk dan snel op www.houtbouwhiemstra.nl

Dit artikel is geschreven door de redactie in samenwerking met Houtbouw Hiemstra.