De Vijf Sinnen in Weidum is geen stads onderkomen, maar één van die plekken op het platteland van Friesland, aan de westoever van de Zwette, waar je met grote nieuwsgierigheid naartoe gaat en daarmee zijn de ‘zinnen al geprikkeld’.
Omringd door groene weide kan het niet anders dan dat hier met pure seizoensproducten wordt gekookt. Hier geldt niet het adagium ‘wat je van ver haalt, is lekker’, want er wordt zeker ook met producten uit de regio gewerkt.
Kok Kevin Wilks legt een fingerspitzengefühl aan de dag als het gaat om het aanspreken van alle zintuigen. Denk aan skreifilet, een Noorse kabeljauw van de Lofoten, en pastinaak, de voedzame stoere knolgroente van weleer. Probeer ook de aardpeer-puree en het suikerbrood roomijs. Een mooi voorbeeld is tevens de kaas van kaasmeester Van Tricht uit Antwerpen. Geraffineerde smaken ingezet in een drie, vier of vijf gangen diner.
Een complete beleving
Genieten is bij De Vijf Sinnen niet alleen het zien van prachtig gearrangeerde gerechten en het proeven ervan. De geuren moeten eveneens prikkelen en als je dan ook je oor nog eens goed te luister legt bij wat de omgeving aan klanken uit de natuur voortbrengt dan geniet je optimaal. Het gaat om een complete beleving waar ook gastvrouw en sommelier Daniëlle Buys aan bijdraagt.
Er is tevens een heerlijk terras en ruimte voor grote gezelschappen die bijvoorbeeld willen vergaderen. Als je op het Friese platteland wilt overnachten, biedt De Vijf Sinnen daartoe de mogelijkheid bij slaapgelegenheden in de omgeving zoals Hotel Weidumer Hout, Oenemastate of B&B Zathe de Spieker.
Wil jij ook eens lekker eten bij De Vijf Sinnen? Reserveren kan hier.