Hotspot van de week: De Liefde in Doesburg

Culinaire liefde? Dan moet je in het romantische Doesburg zijn. Lees mee, met bonkend hart.

Als de eerste voorjaarszon zich heeft laten zien, gaan de vogels tjilpen, worden de blaadjes aan de bomen groener en groener en ontluikt de liefde. Wie daar optimaal van wil genieten, spoedt zich naar Doesburg. Met je lief, uiteraard.

Chef Margreet Deen pakt daar liefdevol uit met gerechten onder de noemer ‘Hartstocht’ of ‘Liefdessnoepjes’. En wat te denken van de Venusbonbon… Een bonbon gemaakt van gerookte tonijnfilet met een mousse van krab, omgeven met een dressing van Doesburgsche mosterd.

Liefdesproeverij, Olala!

Het laat zich raden dat je hier in flink romantische sferen vertoeft en alsof dat nog niet genoeg is, kun je zelfs kiezen voor een Liefdesproeverij. Met als afsluiter een dessert met de naam: Passie. Olala!

Nu weer even met beide benen op de grond terug. Wist je dat de specialiteit van het huis de Doesburgse Mosterdsoep is? Daar is het restaurant al herhaaldelijk mee in de prijzen gevallen. De basis is de Doesburgse mosterd die al sinds 1457 in deze stad aan de IJssel wordt gemaakt.

Iedere derde zondag van de maand kun je er aan de ‘Kaffee und Kuchen’. Inderdaad op Duitse leest geschoeid, en vooral heel erg lekker. Eigen gebakken taartjes met koffie en thee. En alhoewel de titel het niet doet vermoeden, worden ook de taarten met liefde gemaakt.

Wie de liefde wil vieren, spoedt zich naar restaurant De Liefde in de binnenstad van het romantische Doesburg. Met je lief, maar natuurlijk ook met een ieder ander waar je graag even mee wil zijn onder het genot van een goed glas wijn en een fantastische maaltijd.

De Liefde is de meest romantische culinaire hotspot van de week