close
  • zaterdag 21 september
Vrije tijd

Hondentuig

Hondentuig

Wij van 123tinki.com krijgen vaak de vraag wat het nut is van een hondentuig. Reden voor de redactie om onze lezers eens wat meer te vertellen over hondentuigen of hondentuigjes zoals ze het ook wel eens noemen! Veel hondenbezitters kijken in het begin vertwijfeld als ze de keuze moeten maken tussen een hondenhalsband of hondentuigje. Omdat wij ons in dit artikel specifiek richten op hondentuigen gaan we er hieronder iets dieper op in.

Hondentuig voor uw pup

We beginnen met het moment dat uw viervoeter nog puppy is. In die periode is de hals van uw pup in de regel erg kwetsbaar. Als je dan een hondenhalsband omdoet bij uw jonge hondje dan vangt de kwetsbare nek de klappen op wanneer er wordt gesprongen of wanneer uw pup trekt aan de hondenlijn die er aan vast zit. Als u een tuigje omdoet is die breder dan een hondenhalsband. Zodoende worden ‘de klappen’ verdeeld over een groter gedeelte van een pup. Daardoor zal het beestje minder last hebben. Erg prettig voor de jonge hond.

Maar, er zijn nog veel meer redenen voor de keuze van een hondentuig. Met een tuigje heeft u betere controle als de hond snel wilt wegrennen door een bepaalde ontstane situatie. Honden zijn, vooral als ze nog erg jong zijn, onwetend en impulsief. Daardoor denken ze niet na en proberen ze er als een haas vandoor te gaan.

Ruime keuze aan hondentuigen

Evenals andere hondenattributen die op onze website staan, is er ook op het gebied van hondentuigjes een zeer ruime keuze. Dat er zoveel verschillende soorten zijn is ook helemaal niet zo gek. Er zijn namelijk super veel verschillende honden. Groot, klein, dun, dik, lang, klein en ga zo maar door.

Er bestaan diverse hondentuigjes met een zogenoemde anti trektuig. Heb jij een hond die er als de wiedeweerga vandoor wilt gaan, dan trek je even aan de riem die aan de hondentuig vastzit. De hond voelt dit op zijn borst en begrijpt dan dat ie beter even bij het baasje kan blijven lopen.

Waar je een hondenhalsband vaak over het hoofd moet aantrekken is dat bij de hondentuig niet het geval. Wel zo prettig aangezien er honden zijn die er totaal niet van gediend zijn als het baasje iets over hun kop wil trekken tijdens een puppy training.

Een speciale tuig voor in de auto

Gaat de hond mee de auto in? En gaan jullie samen een lange autorit maken? Speciaal voor die momenten zijn er speciale hondentuigen. Met een dergelijke ‘auto tuig’ kunt u de hond gemakkelijk vastklikken aan de autogordel. Wel zo belangrijk natuurlijk om uw hond veilig en comfortabel te vervoeren. Vind u ook niet?

Op onze website staan diverse hondentuigjes waaruit u kunt kiezen. Wij zouden zeggen neem rustig een kijkje en maak een weloverwogen keuze.

Geschreven door: Redactie