Hof en Hiem wint Veiligvoedsel Award 2017

Zorggroep Hof en Hiem heeft dit jaar wederom een Veiligvoedsel.nl Award in de wacht gesleept. Op donderdag 16 februari zijn tijdens het Nationaal Congres Veilig Voedsel in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle de winnaars van de zeven categorieën bekend gemaakt. Hof en Hiem heeft voor het tweede jaar op rij gewonnen in de categorie Beste Zorggroep.

Uitreiking award
Een delegatie van medewerkers, voornamelijk van de afdeling voeding, reisde verwachtingsvol af naar het Nationaal Congres Veilig Voedsel, waar de uitreiking van de awards plaatsvond. Een nominatie voor deze landelijke prijs is al waardering genoeg voor de inspanningen die de zorggroep al jaren pleegt op het gebied van veilig voedsel, maar dat de award weer mee naar Friesland kon maakt de waardering tastbaar.

Dubbele nominatie
Hof en Hiem was dit jaar voor het eerst genomineerd in twee categorieën; Beste Zorggroep en Beste Keuken (locatie Suderigge). Hof en Hiem is al sinds 2008 gecertificeerd en was in 2013 en 2016 eerder genomineerd in de categorie Beste Zorggroep. Vorig jaar is die nominatie voor het eerst verzilverd in een award.

Veiligvoedsel.nl
De uitreiking van de Veiligvoedsel.nl Awards is een initiatief van Veiligvoedsel.nl, een bedrijf dat al sinds 2005 organisaties certificeert die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen omtrent het bewaren en bereiden van voedsel. Inmiddels voert Veiligvoedsel.nl ieder jaar audits uit bij ruim 550 zorglocaties en -afdelingen, die allen meedingen naar de Veiligvoedsel.nl Award.