Hof en Hiem viert 25-jarig bestaan, feest met een onverwacht koninklijk tintje

Joure – Feestweek Hof en Hiem op laatste avond afgesloten met Koninklijke Onderscheiding voor vertrekkend directeur Jan Veenstra.

Optredens voor bewoners

In de week van 27 maart is het 25-jarig jubileum binnen Zorggroep Hof en Hiem feestelijk gevierd. In alle woonzorgcentra (in Balk, Joure, Lemmer en Sint Nicolaasga) kwamen zangeressen Griet Wiersma, Anneke Douma en goochelaar Minze Dijksma de bewoners vermaken met een magisch muzikaal optreden. Dit trio had de sfeer er overal al snel in zitten!

Dag Veenstra! Hallo Van Arnhem!

De festiviteiten in de woonzorgcentra boden de bewoners de gelegenheid om persoonlijk en op informele wijze afscheid te nemen van directeur-bestuurder Jan Veenstra, die na 27 jaar het stokje overdraagt aan John van Arnhem. Van Arnhem, die begin deze maand startte als directeur-bestuurder, maakte op zijn beurt bij diezelfde gelegenheid nader kennis met bewoners en de aanwezige medewerkers.

Feest voor vrijwilligers en medewerkers

Op donderdagavond 30 en vrijdagavond 31 december werd het jubileum in Party- en zalencentrum ’t Haske te Joure gevierd voor resp. de vrijwilligers en medewerkers van Hof en Hiem. Tijdens het medewerkersfeest werd Jan Veenstra blij verrast door de onverwachte komst van burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren; Veenstra ontving te midden van zijn medewerkers een Koninklijke Onderscheiding en kreeg de versierselen voor Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld. Veenstra ontving deze onderscheiding onder meer voor het vele vrijwilligerswerk dat hij gedaan heeft voor ouderen en gehandicapten in Medias (Roemeense zustergemeente van De Fryske Marren) en in Sri Lanka, waar Veenstra een belangrijks bijdrage levert aan het werk van Stichting Stamppotje (elke dag een warme maaltijd voor schoolgaande kinderen).