Hof en Hiem genomineerd voor Beste Zorggroep en Beste Keuken

Blij verrast
Afgelopen week ontving Eddie Hilarius, coördinator voedingsdienst bij Hof en Hiem, op ludieke wijze het bericht over de nominaties voor de Veiligvoedsel.nl Award 2017. Via de post werden twee heliumballonnen bezorgd waarop de nominatie bekend werd gemaakt. “Wat een fantastische verrassing”, aldus Eddie Hilarius. Hof en Hiem is dit jaar voor het eerst genomineerd in twee categorieën; Beste Zorggroep en Beste Keuken (locatie Suderigge).

Goede rapportcijfers
Elk jaar worden de keukens van de zorgcentra van Hof en Hiem getoetst. Ook vorig jaar leverden die audits weer prachtige rapportcijfers op. Waar de zorggroep acht jaar geleden nog een gemiddeld eindcijfer had van 8,8 was dat in 2016 gestegen naar 9,4. Zorgcentrum Suderigge scoorde het hoogst met een 9,5. “We zijn met zorgcentrum Suderigge voor de eerste keer genomineerd in de categorie Beste Keuken, dit is een mooie waardering voor alle medewerkers van onze voedingsdienst”, aldus Gerrit Overwijk, hoofd voeding bij zorgcentrum Suderigge.

Eerdere nominaties
De uitreiking van de Veiligvoedsel.nl Awards is een initiatief van Veiligvoedsel.nl, een bedrijf dat al sinds 2005 organisaties certificeert die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen omtrent het bewaren en bereiden van voedsel. Inmiddels voert Veiligvoedsel.nl ieder jaar audits uit bij ruim 550 zorglocaties en –afdelingen, die allen meedingen naar de Veiligvoedsel.nl Award. Hof en Hiem is al sinds 2008 gecertificeerd en was in 2013 en 2016 eerder genomineerd in de categorie Beste Zorggroep. Vorig jaar is die nominatie voor het eerst verzilverd in een award en het is dus mogelijk dat het dit jaar zomaar weer gebeurt.

Uitreiking Award
De winnaars van de Veiligvoedsel.nl Awards worden op 16 februari 2017 bekend gemaakt op het Nationaal Congres Veilig Voedsel 2017 in de Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle. Tijdens dit congres zullen de awards uitgereikt worden aan de winnaars van  in totaal zeven categorieën. Hof en Hiem zal met een delegatie afreizen om het congres en de uitreiking bij te wonen.