close
  • dinsdag 2 maart
Zorg en Zekerheid

Hoe Tattoo Bob de klompen van ic-medewerkers opfleurde

Hoe Tattoo Bob de klompen van ic-medewerkers opfleurde

Medewerkers op de ic-afdelingen werken iedere dag keihard om alle coronapatiënten medische zorg te bieden. Ze doen dat volledig ingepakt: spatbril, mondmasker, muts, jas en handschoenen. Logisch, want ze moeten veilig kunnen werken. Maar daardoor lijkt iedereen op elkaar. In het Erasmus MC in Rotterdam hebben ze sinds kort gepersonaliseerde klompen. Versierd door niemand minder dan Tattoo Bob.

Het is een surrealistische wereld waarin ze moeten werken. Doodzieke patiënten, geen bezoekers, bloedheet door alle beschermingsmiddelen, lange diensten, veel emotie. Tattoo Bob heeft veel respect voor al deze artsen en verpleegkundigen waar we niet zonder kunnen. Hij draagt dan ook graag zijn steentje bij om hun werk gemakkelijker en een beetje vrolijker te maken.

“Iets doen met de werkklompen”

Toen hij een berichtje kreeg van internist Rozemarijn van Bruchem met de vraag of hij misschien de werkklompen van medisch personeel kon versieren, reageerde hij meteen enthousiast. Rozemarijn speelde al een tijdje met het idee om ‘iets te doen’ met haar witte klompen. In een tv-programma zag ze dat tatoeëerders een tatoeage eerst uittekenen op vloeipapier. Dat zette haar aan het denken en ze was van plan om een keer langs een tattooshop te gaan. Door de coronacrisis kwam haar idee in een stroomversnelling. Artsen en verpleegkundigen van de ic moeten na hun dienst hun schoenen in het ziekenhuis achterlaten. Voor velen een reden om een nieuw paar witte werkklompen aan te schaffen. Niet per se mooi schoeisel, maar wel heel praktisch omdat ze waterdicht zijn, makkelijk schoon te houden en je er zo in en uit stapt.

Ware kunstwerken

De medewerkers van Tattoo Bob leefden zich met plezier uit op al die maagdelijk witte klompen en maakten er ware kunstwerken van. Zodat iedereen op de ic van het Erasmus MC nu veel beter te herkennen is. En het staat ook nog vrolijk. Elk paar heeft een unieke boodschap. Sommigen kregen een afbeelding, anderen een tekst als ‘Sterker door strijd’. Voor de tatoeëerders is het een welkome afwisseling, omdat de tattooshop moest sluiten vanwege de coronamaatregelen. Terwijl hulpverleners zich een slag in de rondte werken. Het verzoek van Rozemarijn was dan ook een schot in de roos. Zij kreeg het eerste paar uitgereikt en was er enorm blij mee. “Ik vind ze schitterend. Iedereen in het ziekenhuis is trots op zijn klompen: ze zijn praktisch, maar zorgen ook voor een glimlach in deze voor iedereen zware tijd.’’

Wie pakt het idee nu op?

Op de Facebook pagina is sinds kort te lezen dat Tattoo Bob geen nieuwe opdrachten meer aanneemt: Sorry! We krijgen zoveel enthousiaste reacties op de klompen! Enorm bedankt! Helaas nemen wij voor nu geen klompen aan om te beschilderen. Mochten wij dit wel weer gaan doen dan zullen we dat hier melden. Veel succes allemaal! Jullie zijn stuk voor stuk toppers! Groeten Team Bob. 

Erg jammer! Maar er zijn vast andere creatievelingen die dit idee op willen pakken.

Bekijk hier een filmpje over Tattoo Bob en de klompenactie.

Bron: AD

Geschreven door: Boukje Wiersma