Tijd voor Sybrand Niessen?

Na DWDD is er nu Tijd voor Max. Lekker loom in de zomertijd. Tempo omlaag. Maar voor nu?

Wie een Zweedse hut wil aanschaffen, een Grieks landhuisje of een Franse gîtes, moet bij Sybrand zijn. Sybrand Niessen, die momenteel iedere avond samen met Martine van Os de Max talkshow Tijd voor Max presenteert, is daarnaast ook het vaste gezicht van Droomhuis Gezocht. Geen type snelle jongen. Een verademing of komt dat nog?

Volgens een Libelle redacteur is Sybrand de meest ondergewaardeerde man op tv. Onder meer vanwege zijn enthousiasme voor de huizenboel in verre landen, want als de kandidaten kalmpjes de kille tegelvloer van een vrij summier ingerichte Portugese keuken binnen wandelen, wijst Sybrand ze wel op die handige bijkeuken of dat prachtige uitzicht boven het aanrecht. Leuk toch!

Maar hij wordt ook geroemd om zijn rustige, noem het vooral kalme, wijze van presenteren. Sybrand is ‘gewoon’, of het moet het dragen van een colletje onder zijn colbert zijn dat hem onderscheid van de gemiddelde presentator in overhemd.

Sybrand laat met Martine de wereld door draaien

Benieuwd wat het deze zomer dan gaat worden, want vanaf vorige week is Niessen (56) iedere avond om 7 uur op televisie te zien nu hij samen met Martine de wereld door laat draaien op dat tijdstip. DWDD is al op vakantie, omroep Max neemt de gelegenheid te baat om hun talkshow op dit tijdstip te brengen. Sybrand op primetime.

Een soort hippie

Misschien kun je je nog vaag herinneren dat Niessen ooit een bos met krullen had. Hij kwam over als een soort hippie. Dat moet al jaren geleden zijn. Inmiddels heeft hij een korter kapsel. Soms heel kort. Daar hebben velen dan weer iets over te zeggen, maar dat deert de kalme boomlange presentator niet. Hij lijkt volledig zichzelf en klaarblijkelijk zorgt zijn jarenlange televisie-ervaring voor het geroutineerde presenteren. Sybrand laat zich niet zo snel gek maken.

Hij startte ooit bij KRO (Waku Waku). Pas in 2000 maakte hij de overstap naar RTL4 waar hij Koffietijd presenteerde en later de TV Makelaar. Vanaf 2008 doet hij Groeten van Max en Droomhuis Gezocht. En samen met Martine van Os dus Tijd voor Max.

Jaloersmakende job

Hij lijkt een jaloersmakende job te hebben. Regelmatig naar de leukste landen ter wereld om mensen aan een tweede woning te helpen. Volgens de presentator zelf zeker waar, maar het is volgens hem ook aanpezen. “We moeten mooie plekken zien te vinden, iets van het land laten zien. En zo’n dorpsfeest in Italië ziet er op beeld uit als een vrolijke happening, maar voordat je geregeld hebt dat alle bewoners goed meewerken, ben je bergen tijd kwijt.” Zo sprak de presentator in een eerder interview.

Wat we verder weten over Niessen? Niet zo veel. Vier kids, schijnt. En op internet veel berichten over wel of niet aan de vrouw. Een ex. Of toch gelukkig getrouwd? Wat maakt dat uit. Het gaat er nu om hoe Sybrand naast Martine iedere avond de actualiteit de huiskamer binnen brengt. Minder snel dan Matthijs van Nieuwkerk, dat is een ding dat zeker is. Andere gasten, dat lijkt ook zeer waarschijnlijk. Gaat het het grote publiek aanspreken? Gaat Sybrand nu doorbreken als ‘snelle jongen’?

Foto: Van der Lee Fotografie