close
  • zondag 5 april
Algemeen

Hip en happening havermout!

Hip en happening havermout!

Havermout als ontbijt, havermoutkoekjes, havermoutmuffins ga zo maar door. Sociale media staat er vol mee! Maar wat is  wat is het eigenlijk? Wat kan je er allemaal mee en is het gezond? In dit artikel zijn al deze vragen, en meer, te lezen.

Havermout is een graansoort wat bereid wordt uit haver. Havermout ontstaat door de haverkorrels eerst te wassen, vervolgens worden deze gewassen haverkorrels gepeld en verhit. Haver is van zichzelf glutenvrij, maar voor mensen die hier op moeten letten door een intolerantie voor gluten of coeliakie is het goed te weten dat havermout in veel gevallen in de zelfde fabriek als tarwe wordt geproduceerd. Het kan dus enkele sporen van gluten bevatten.

Je hebt havermout in veel verschillende soorten. Met toegevoegde suiker, instant havermout en de havermoutvlokken. In dit artikel kun je lezen wat je hier mee zou kunnen maken.

Te beginnen met de havermout ontbijtjes:

Havermoutpannenkoeken:

Hierboven zijn dus 2 recepten voor een heerlijk havermout maaltijd. Eet jij wel eens havermout? Weet jij nog een leuk recept met havermout in de hoofdrol? Wij zijn benieuwd naar jouw reactie!

Froukje Noordenbos is diëtist bij Balanza

Geschreven door: Redactie