close
  • zondag 23 februari
Algemeen

Hier het recept voor bevroren zeepbellen

Hier het recept voor bevroren zeepbellen

Het is voor Nederlandse begrippen heel erg koud buiten. Lage temperaturen en een felle, koude wind zorgen voor gevoelstemperaturen van min tien. Veel mensen vinden het geweldig, omdat ze nu eindelijk de schaatsen tevoorschijn kunnen halen. Anderen zijn zo toe aan het voorjaar dat ze lekker warm binnen blijven en de kou maar gewoon uitzitten.

Hoe dan ook, het levert in ieder geval veel mooie winterse plaatjes op. Ons oog viel op prachtige foto’s van bevroren zeepbellen. Gewoon van die bellenblaas bellen. De zeepbel bevriest al snel en er vormen zich prachtige ijsbloemen. Normaalgesproken lukt dat niet in ons land, of je moet heel vroeg uit bed gaan als er nachtvorst is geweest en het licht mooi. Maar het is nu zo koud dat het ook overdag gewoon kan lukken.

Wat heb je ervoor nodig?

En dan komt het fotomoment. Dat kun je het beste even warm binnen oefenen, want het is nog een hele kunst om de bel voor de camera te krijgen en die ook nog te bedienen. Hier een paar cameratips van 50+ fotografe Gea:

Probeer ook eens een bel in de lucht te fotograferen. Dat vraag om een korte sluitertijd om de beweging te bevriezen. Veel plezier, we zijn benieuwd naar het resultaat en jullie tips!

Klik hier voor een prachtige video van een bevroren zeepbel.

Geschreven door: Redactie