Het raadsel van de verdwenen poes die na 17 jaar terugkeert

Kattenvolk laat zich zelden sturen. Lollypop is daar een bijzonder voorbeeld van. Heb jij ook zo'n eigenwijs beest in huis?

Iedereen die een kat heeft, weet dat het eigenzinnige beesten zijn. Ze kunnen rustig bedenken dat ze liever een straat verderop willen wonen omdat ze de nieuwe kitten maar niks vinden. En ze eten zo een week niets om je duidelijk te maken dat de door jou gekochte brokjes echt niet lekker genoeg zijn.

Zeventien jaar later

Eigenwijs, dat zijn ze. Soms ook tijden van huis zonder dat je weet waar ze uithangen. Zo ook poes Lollypop uit Almere. Ze was wel vaker even weg, maar op een gegeven moment kwam ze helemaal niet meer terug. Heel verdrietig, maar het leven ging door, zo’n zeventien jaar maar liefst. Toen werden de eigenaren gebeld door de Dierenambulance, of ze het baasje van Lollypop waren. Ze had een chip, dus dat was makkelijk zoeken. Maar de eigenaar geloofde het niet, die dacht dat het een misverstand was. Totdat ze gebracht werd. Ze was zeventien jaar ouder, maar nog heel duidelijk dezelfde poes, die hij eigenhandig met pipetjes groot had gebracht. Heel lang geleden.

Nieuw onderdak

Niemand weet waar Lollypop al die jaren is geweest. Eigenaar Eric denkt dat ze ergens een nieuw onderdak heeft gevonden, want ze zag er goed uit. Waarom ze dan nu weer opgedoken is, zal voor altijd een raadsel blijven. En dat past helemaal bij het karakter van een kat; het zijn mysterieuze wezens. Inmiddels wonen er ook andere katten in het huis van de verloren gewaande poes. De vraag is of ze het er leuk genoeg gaat vinden. Zo niet, dan zou het zomaar kunnen zijn dat senior Lollypop opnieuw aan de wandel gaat.

3000 kilometer

Er zijn meer verhalen bekend over katten die op een bijzondere manier terugkeren bij hun baasjes. Of die teruggaan naar hun oude huis. In Australië verdween kat Jessie na een verhuizing van de familie Gale van het zuiden naar het noorden van het land. Een jaar later merkten de nieuwe eigenaren van het huis van de familie op dat er een kat rond hun huis scharrelde. Ze maakten een foto en stuurden die naar de baasjes van Jessie. Het bleek dat de kat 3000 kilometer had afgelegd om terug te gaan naar het vertrouwde dorp. Waarschijnlijk omdat de twee andere katten van de familie daar achter waren gebleven uit angst dat ze niet zouden kunnen aarden aan de andere kant van Australië. Jessie had hen duidelijk gemist.

 

Ben je gek op katten? Lees dan hier hoe je zelf leuke speeltjes kan maken.