close
  • zondag 27 september
Culinair

Herman den Blijker gaat koken tegen collega’s

Herman den Blijker gaat koken tegen collega’s

Een heerlijk recept op tafel toveren, daar draait een chef-kok zijn handen niet voor om. Maar voor het nieuwe RTL 4-programma ‘Herman Tegen De Rest’ gaat de uitdaging een stuk verder.

Chef-kok Herman den Blijker vertrekt wekelijks naar het buitenland waar hij een rechtstreeks kookduel aangaat tegen zijn Nederlandse collega-chefs. De opdracht is om een karakteristiek, lokaal gerecht van een beroemde lokale chef zo exact mogelijk na te maken, zonder recept. Vanaf vanavond is te zien of het de chefs de cuisine lukt de juiste ingrediënten te vinden en het recept haarfijn te evenaren.

Ruiken en proeven

Voor Herman is het wekelijks een complete verrassing naar welk land hij reist, wat de lokale eetgewoontes zijn, wie zijn tegenstander is en welk gerecht hij voorgeschoteld krijgt. Herman en zijn opponent mogen de gerechten bekijken, ruiken en proeven. Wanneer zij denken te weten hoe het gerecht in elkaar steekt, gaan zij afzonderlijk van elkaar op pad om de ingrediënten te bemachtigen en het recept te bereiden.

Haggis in Schotland

Den Blijker ontmoet in deze spiksplinternieuwe serie onder andere zijn collega-concurrent Alain Caron (MasterChef) in het prachtige IJsland waar zij Lamb Ribs, Cod Wings en Love Balls voorgeschoteld krijgen. In Schotland staat hij recht tegenover gastchef Maaike Dogan, de eerste vrouw die het aandurfde om als jong meisje in zijn keuken de kneepjes van het vak te leren. Hij neemt het tegen haar op in een rechtstreeks duel om de beste Haggis op tafel te toveren. In Tel Aviv worden topchef London Loy en Herman uitgedaagd om het geheime ingrediënt in de lokale steak tartare te ontdekken.

Beelden terugkijken

Wanneer hun creatie klaar is, gaan de chef-koks huiswaarts en worden hun kookkunsten door een jury, die het originele gerecht als geen ander kent, beoordeeld. Terug in Nederland kijken Herman en zijn collega-chef de beelden terug én geven zij elkaar het nodige commentaar. Aan het eind wordt duidelijk, wie als winnaar uit de bus komt. De laatste chefs tegen wie Herman het op zal nemen en de landen die zij bezoeken, worden later bekend gemaakt, zodat alles voor Herman een verrassing blijft tot aan de opnames.

‘Herman Tegen De Rest’ is vanaf dinsdag 29 januari wekelijks om 21.30 uur te zien bij RTL4.

Foto: Beeldbank RTL 4

Geschreven door: Redactie